- Dette vil være et signal om at man ikke har venner

Denne selfie-stangen har du neppe sett maken til.

SE PÅ MEG! Er dette den ultimate selfie-sticken, eller kanskje den mest paradoksale?
VEMMELIG? Vil du ha gått rundt med en slik selfie-stick i Frognerparken?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lik det eller ikke, selfien, dette symbolet på trangen til å dokumentere og iscenesette egne liv, later til å ha kommet for å bli.

«BELFIE»: En egen stang for å hjelpe deg i å ta bilde av din egen rompe.

Selfie-farsotten har også gitt oss selfie-stangen.Kreative sjeler har sogar introdusert menneskeheten for rumpe-stangen, den såkalte belfie-sticken. En selfiestang laget for enklere å kunne ta bilde av egen bakende. For dem som måtte bedrive den slags...

«Selfie-armen» — en selfie-stang utformet som en arm

Og som om ikke det er nok, nå er også «selfie-armen» en realitet. De to kunstnerne Justin Crowe og Aric Snee har laget en selfie-stang utformet som en arm.

Et prosjekt som ifølge de to er en kommentar til det voksende selfiestick-fenomenet og «det konstante og gnagende behovet for narsissistisk anerkjennelse på internett.»

Snee og Crowe mener at de med selfie-armen har laget «en sarkastisk løsning på et kvintessensielt problem - ingen vil se ensomme ut når de tankeløst tar bilder av seg selv.»

— Selfie-armen er ment å skulle sette spørsmålstegn ved teknologi-kulturen. Vi er i en unik fase i den digitale tidsalder og jeg tror det er viktig å være klar over hva og hvorfor ting skjer, sier Crowe i en kommentar til oss.

En utstrakt hånd til 6200 dollar

LETT. Armen er laget i glassfiber og skal angivelig være lett.

De trekker frem at produktet gir deg en utstrakt hånd, og bedre, «den hverken snakker eller har følelser av noe slag.»Og ja, den selsomme selfie-armen som er laget i glassfiber og som angivelig skal være lett å ha med seg, er å få kjøpt. Ti signerte eksemplarer til den nette sum av 6200 dollar stykket er lagt ut for salg.

Heldigvis er det bare prototyper, skriver de to.

Filosof: — Ikke noe er mer ensomt enn en selfie

Filosof og forfatter Einar Øverenget synes selfie-armen er veldig interessant sett i et sosialfilosofisk perspektiv.

— Den er utvilsomt en kommentar til selfie-kulturen og problemstillingen som ligger i det å på den ene siden være ensom og på den andre siden være relasjonelle. Det er knyttet mye sosial skam til det å være ensom, og ingenting er mer ensomt en å ta en selfie alene. Det er ikke engang noen som vil ta bildet av oss.

SE PÅ MEG! Er dette den ultimate selfie-sticken, eller kanskje den mest paradoksale?

Øverenget mener selfies er et uttrykk for merkevarebyggingen og iscenesettelsen av oss selv i sosiale medier.— Når man går gjennom Frognerparken i dag tar ikke folk lenger bilder av skulpturene, men av seg selv og skulpturen.

De store kommersielle ambisjoner tror Øverenget neppe at skaperne av selfie-armen har.

— Ikke bare er den upraktisk å drasse på, det å skulle gå rundt med en slik arm av en selfiestang vil være et signal om at man ikke har noen venner. Hvorfor ikke heller ta med en venn, spør Øverenget retorisk?

Følg oss på Twitter og Meerkat: @GeirAmundsenog@RIKSdigital

Les også:

Publisert: