AUF: Uakseptabel voldsbruk i Oslo

Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF karakteriserer opptøyene i Oslo som fullstendig uakseptable, og oppfordrer til felles innsats for å unngå at slikt skjer på nytt.

Publisert: Publisert:
NTB

– Voldsbruken er helt uakseptabel. Den ødelegger for alle som markerer støtte til ofrene på Gaza på en fredelig måte. Budskapet blir overskygget av volden, sier AUF-leder Martin Henriksen.

Han krever at alle som har brukt og oppfordret til vold de siste dagene roer seg ned. Desperasjonen og frustrasjonen over voldshandlingene i Gaza kan ikke rettferdiggjøre voldsbruken, mener Henriksen.

– Nå er det ikke lenger Gaza som er på forsiden av norske aviser, men knuste vinduer i Oslo. Det tjener ikke et eneste av ofrene i Gaza på. Volden må stanse, så det viktige budskapet igjen kan komme farm: At bombingen, invasjonen og okkupasjonen av Palestina må stanse, sier Henriksen.

Det er viktig å verne om ytringsfriheten, og aksjonistene må la sine meningsmotstandere få stå fram med sine synspunkter uansett hvor uenig man måtte være, mener AUF-lederen.

Han oppfordrer til felles innsats for å sikre at slike markeringer i framtiden skjer på en fredelig måte.

– Alle som støtter Palestina-saken må nå ta felles initiativ for å komme de voldelige handlingene til livs. Dels gjelder det å si klart fra om at denne type handlinger er helt uakseptable, dels å komme i dialog med de ungdomsmiljøene som har deltatt, sier Henriksen.

Publisert: