Elden angriper Cappelens troverdighet

Eirik Jensens forsvarer, John Christian Elden, startet med å gå rett i angrep på hasjimportør Cappelens troverdighet da han startet prosedyren i lagmannsretten.

Publisert Publisert

I RETTEN: Prosedyrer i ankesaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen. Aktoratet avsluttet sin prosedyre og forsvaret startet på sin i Borgarting lagmannsrett. (F.v.) Advokat John Christian Elden, aktor Lars Erik Alfheim, Spesialenhetens Guro Glærum Kleppe og Jan Egil Presthus. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

Spesialenheten for politisaker avsluttet onsdag formiddag sin prosedyre mot den tidligere politimannen med å be juryen svare på «ja» på fire spørsmål om Jensen er skyldig i medvirkning til narkotikainnførsel og til korrupsjon.

Jensens forsvarer startet prosedyren med å gå løs på Gjermund Cappelens troverdighet. Han refererte fra sin egen utspørring av Cappelen i lagmannsretten. Han stilte da spørsmål om hvordan hasjimportøren stilte seg til det å lyve.

Les også

Spesialenheten ber juryen finne Eirik Jensen skyldig i innførsel av narkotika og korrupsjon

– Cappelen svarte: Jeg lyver jo ikke for lyst. Jeg lyver for å oppnå noe. Hvis du spør meg så er oppskriften å holde seg så nær opp til virkeligheten som mulig, refererte Elden.

– Dette sier Cappelen. Hvordan han skal lyve, hvordan han lager sine eventyr. Han tar noe og så bygger han ut fra det, summerte Elden.

Elden gjorde i innledningen også et poeng av at prosedyren vil være siste gang han snakker til en jury i lagmannsretten. Rettssaken mot Eirik Jensen vil være den siste som blir avgjort av jury i Norge.

Publisert