Nye steinsprang i Mannen i natt

Det er fremdeles store bevegelser i fjellpartiet Veslemannen i Rauma i Romsdal, og det røde farevarselet opprettholdes etter nye steinsprang natt til fredag.

Publisert Publisert

RASFARE: Farenivået opprettholdes på rødt, opplyser NVE fredag morgen. Foto: NTB scanpix

  • NTB

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ikke situasjonen roet seg.

– Det er fortsatt urolig, men ikke like mye som det var i går. Nå ligger hastighetene på mellom 20 til 30 centimeter i døgnet i det øvre området, mens det er om lag én og en halv centimeter i det nedre området, sier regionsjef Brigt Samdal i NVE region Vest til NTB like etter klokken 7 fredag morgen.

Natt til fredag gikk det nye steinsprang i det ustabile fjellpartiet.

– Det gikk et steinsprang omtrent 0.45 i natt. Det er litt vanskelig å bedømme størrelsen på det, ettersom det var midt på natten, men det er snakk om enkeltblokker som løsnet nedover fjellsiden, sier Samdal.

Les også

Steinsprang og støvskyer ved Mannen

STEINSPRANG: En støvsky ligger i fjellsiden etter et steinsprang i fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix

Samdal sier det er vanskelig å spå hva som vil skje i løpet av dagen, men sier møteaktiviteten blir høy fredag hos NVE.

– Nå skal vi snart ha morgenmøte og få en litt oppdatert oversikt over situasjonen, så får vi se hvordan det går videre utover dagen, sier han.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdal.

Onsdag begynte bevegelsene i Veslemannen, som har vært ustabilt flere ganger i år, å øke, og onsdag kveld ble farenivået økt til rødt.

Publisert