Reklamebyrå bak Joners Listhaug-kritikk

Det var reklamebyrået Anorak i samarbeid med NOAS som sto bak Kristoffer Joners Facebook-angrep på innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mandag kveld.

Publisert:

INNBRINGENDE: Kristoffer Joners facebookinnlegg sikret NOAS 2,6 millioner kroner på under et døgn. Foto: NTB scanpix

NTB

Det bekreftet NOAS' generalsekretær Ann-Magrit Austenå overfor NRK tirsdag morgen. Innlegget fra Joner skapte et voldsomt engasjement for NOAS som har fått 2,6 millioner kroner inn på konto på under et døgn.

Ann-Magrit Austenå tror ikke det er mange som føler seg lurt når de får vite at det er et reklamebyrå som står bak.

– Jeg tror ikke det er noen grunn til å føle seg lurt. Det er to venner som har snakket om noe som engasjerer i hvert fall én av dem veldig, sier Austenå, som forteller at Kristoffer Joner ville være med på dette etter at en venn av ham som jobber i Anorak, snakket med ham om det.

Les også

Joner genererte over én million kroner i løpet av få timer

- IKKE LURT: Ann-Magrit Austenå, som er generalsekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), sier hun ikke tror det er mange som føler seg lurt når de får vite at det er et reklamebyrå som står bak Kristoffer Joners Facebook-utspill mot Sylvi Listhaug. Foto: NTB scanpix

«Nødens profitører»

Kristoffer Joner er kjent som skuespiller i norske filmer som «Bølgen» og «Villmark». I 2015 ble han valgt inn i bystyret for Arbeiderpartiet i Stavanger.

Frps innvandringspolitiske talsmann, stortingsrepresentant Mazyar Keshvari, kaller NOAS for «nødens profitører» i et innlegg på Facebook.

– Så ekte var engasjementet til Ap b-kjendis Joner! Det hele dreier seg om å skaffe nødens profitører i NOAS enda flere millioner kroner til å drive innvandringspolitikk på tvers av det det norske folk vil, sier han.

Føler seg lurt

Listhaug selv skriver på Facebook at hun er glad for engasjementet, men at hun forstår at noen føler seg lurt.

– Jeg synes det er veldig bra at folk bruker pengene på det som engasjerer dem, og folk står fritt til å gi til NOAS. Jeg skjønner hvis noen nå føler seg lurt. Hvis penger skal gå i mitt navn, slik det gjorde, hadde jeg heller håpet vi kunne gitt til noen som hjelper flyktninger i nærområdene der de fleste faktisk er. Der er det mange som trenger helsehjelp, skolegang og andre nødvendigheter.

Publisert: