Lukker dørene under Breiviks fengslingsmøte

Borgarting lagmannsrett gir politiet medhold i at dørene skal lukkes for presse og fornærmede under Anders Behring Breiviks fengslingsmøte mandag.

LUKKET: Dørene lukkes for presse og fornærmede under Anders Behring Breiviks fengslingsmøte.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Borgarting lagmannsrett støtter ikke tingrettens avgjørelse om åpne dører for presse og fornærmede under Breiviks kommende fengslingsmøte.

«Lagmannsretten er — i motsetning til tingretten - ikke i tvil om at lukkede dører er påkrevet», står det i kjennelsen.

- Reel fare

Lagmannsretten gir politiet medhold i at det er en reell fare for bevisforspillelse og at det vil «vanskeliggjøre sakens opplysning» dersom presse, fornærmede og etterlatte får være til stede under fengslingsmøtet førstkommende mandag.

Les også

[No available link text]

Dette står i kontrast til tingrettens kjennelse mandag der politiets frykt ble vurdert til å være for lite konkret. Tingretten mente det virker lite sannsynlig at siktede under et fengslingsmøte vil få mulighet til å kommunisere med noen på en slik måte at det vil «vanskeliggjøre sakens opplysninger».Et stort antall journalister fra inn— og utland hadde meldt sin interesse for å være til stede under fengslingsmøtet mandag. Totalt 130 journalister og fotografer var akkreditert for å følge møtet.

- Gruet seg

Onsdag besøkte forsvarer Geir Lippestad klienten sin i fengselet, og de snakket blant annet om hva som skal skje mandag.

— Han ble informert om at det ut fra Oslo tingretts kjennelse var åpnet for at pressen kunne være til stede. Han sa at han gruer seg til å møte så mye folk, men er helt klart positiv til åpen rett, sa Lippestad til VG.

Publisert: