Kvinne død i Oslo

Politiet i Oslo etterforsker en mulig «demonutdrivelse» i en moské etter at en kvinne døde for fem måneder siden, melder TV 2.

Publisert:

ETTERFORSKER: Politiet i Oslo etterforsker en mulig «demonutdrivelse» i en Rabita-moskeen i Oslo. Foto: NTB-Scanpix

NTB

Den 21 år gamle kvinnen fikk hjertestans etter et besøk i Rabita-moskeen i Oslo 13. mai i år, melder TV 2. Dødsfallet var brått og uventet. Livet sto ikke til å redde selv om det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet

Grete Lien Metlid, fungerende sjef ved seksjon for volds— og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, bekrefter at politiet er kjent med saken.

– Vi har mottatt opplysninger og har gjort noen undersøkelser i saken.

Vi er kjent med at det skal ha foregått en form for demonutdrivelse, men så langt kan vi ikke knytte disse opplysningene til en dødsårsak, og vi kan ikke si om dødsfallet skyldes noe kriminelt. Foreløpig vet vi ikke hvorfor kvinnen døde. Det pågår fortsatt undersøkelser på Folkehelseinstituttet (FHI), sier Metlid til NTB.

Bekrefter rykter

Basim Ghozlan er forstander i moskeen. Han bekrefter at han kjenner til saken.

– Jeg fikk en telefon denne kvelden om at det var en jente som trengte hjelp fra ambulansen, sier han til TV 2.

Han sier at det gikk rykter om at noen skal ha drevet ut en ånd fra henne.

– Det kom rykter om at noen skulle drive ut en ånd fra henne. Men som moské har vi en klar policy på at slikt ikke skal skje. Verken på vegne av moskeen eller i moskeens lokaler, sier Ghozlan.

Finner ikke dødårsaken

Politioverbetjent Metlid påpeker at saken fortsatt er en undersøkelsessak, noe den vil være fram til politiet får den endelige obduksjonsrapporten.

– Vi har hatt flere møter med FHI og hadde håpet at vi ville fått rapporten senest denne uka. Det er spesielt at det har tatt så lang tid å fastslå dødsårsaken. Men de finner ikke svaret og må gjøre tilleggsundersøkelser. I de aller fleste tilfeller klarer de å fastslå dødsårsaken, sier Metlid som ikke kan huske at hun har vært borte i en lignende sak.

Politioverbetjenten understreker at dødsfall er alltid prioriterte saker hos politiet. Til nå har de ikke mottatt mye tips i saken. Metlid mener det er veldig viktig at dødårsaken blir klargjort.

– Ikke minst når det kommer slike opplysninger og spekulasjoner om at dødsfallet kan knyttes til aktivitet i moskeen. Derfor vil vi heller ikke legge bort saken, men fortsette med å gjøre flere undersøkelser. Vi håper at vi kan gi flere svar etter hvert, sier hun.

Publisert: