Fremskrittspartiet truer med kabinettsspørsmål

Vedtaket om Syria-flyktningene kan felle regjeringen, varsler Per Sandberg.

Publisert Publisert

HARD LINJE: Frps nestleder Per Sandberg sier at kabinettspørsmål er en mulighet dersom partiet ikke kan godta Stortingets vedtak om Syria-flyktninger. Her under Frps landsmøte i fjor. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Fremskrittspartiet truer med å stille kabinettsspørsmål eller gå ut av regjering dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene.

— Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere, så er det et klart signal til regjeringen, sier partiets nestleder Per Sandberg til NRK.

Truer med kabinettspørsmål

— Da må vi ta dissens, stille kabinettsspørsmål, det er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, fortsetter Sandberg.

De parlamentariske lederne møtes til nye samtaler om Syria-flyktninger på Stortinget onsdag formiddag.

Fremskrittspartiet trakk seg fredag fra forhandlingene, mens de øvrige syv partiene på Stortinget fortsatt er innstilt på å få til et bredt politisk forlik.

Uenige om kvoteflyktninger

Opposisjonen krever at Norge tar imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år. Samtidig har partiene uttrykt vilje til å forhandle om antall og tidsplan.

Regjeringspartiene har til nå motsatt seg å hente flere kvoteflyktninger til Norge fra Syria i år, utover de 1500 Norge allerede har forpliktet seg til å ta imot.

En avtale mellom de parlamentariske lederne skal bli forelagt partienes stortingsgrupper før den kan legges frem for offentligheten.

Publisert