Treholts ekskone bryter tausheten

FÅR STØTTE: Spiondømte Arne Treholt tas nå i forsvar også av sin tidligere kone. ARKIVFOTO: Jørgen Lohne
  • Jeg finner meg ikke i løgnene lenger, sier Arne Treholts ekskone Kari Storækre (60) til Dagbladet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Storækre, som var gift med Arne Treholt før han ble pågrepet for spionasje, reagerer kraftig på det hun mener er løgner fra den tidligere etterforskningslederen som torsdag gikk ut i VG og avviste påstandene om at han skal ha jukset med bevisene mot Arne Treholt.

— Løgn

Den tidligere POT-etterforskeren Leif Karsten Hansen (72) sa torsdag at han sammen med kollega Arne Gunnar Solemsjø (64) var i Treholts leilighet 17. mai 1983, der de blant annet sikret seg bilder av Treholts koffert med dollarsedler.

Spanere som skal ha holdt øye med Treholt, observerte ham ifølge Hansen på Slottsplassen mens ransakingen pågikk. Noen av spanerne skal ha vært kvinner kledd i bunad.

— Det er løgn. Treholt så aldri på barnetoget fra Slottsplassen. 17. mai 1983 var han med meg og vår sønn til Høvik i Bærum, der vi alltid feiret 17. mai, sier Storækre til Dagbladet.

Hansen mener på sin side at han må ha blitt misforstått av VG, og sier han aldri har sagt at Treholt var på Slottsplassen 17. mai 1983.

- Kan være feilsitert

Hansen sier det var på Bekkestua i Bærum Treholt ble observert, men Storækre hevder at paret aldri har vært på Bekkestua på 17. mai.

— Arne Treholt har aldri sett på et 17.-maibarnetog verken ved Slottet i Oslo eller ved Bekkestua, sier Storækre.

VG avviser ikke at det kan ha oppstått en misforståelse under intervjuet med Hansen, og at han ble feilsitert på hvor Treholt befant seg 17. mai.

— Hvis Hansen sier det, er det godt mulig vi tar feil, sier redaksjonssjef Jan-Erik Lauré i VG til Dagbladet.

Publisert: