Endelig en smart minnepinne til Iphone.

Smart løsning for Lightning-kontakten til Iphone eller Ipad.

DYR: Den funger bra, men det største ankepunktet mot Ibridge er prisen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det å få filer til og fra enIphoneeller enIpader ikke alltid like enkelt, selv om Icloud riktignok fungerer fint for automatisk synkronisering av bilder og videoer.

Men noen ganger vil du bare kopiere et bilde, en musikkfil eller et dokument kjapt til eller fra telefonen – og da hadde det vært kjekt med en alternativ måte å få overført filene på.

Det er her Leef Ibridge og Iaccess kommer inn i bildet. Dette er eksterne minneløsninger som du plugger inn i Lightning-porten til telefonen. Via en Ios-app kan du enkelt overføre filer til og fra iBridge eller iaccess.

Kjapt og enkelt

Forskjellen på Ibridge og Iaccess, er at Iaccess er en minnekortleser som krever at du plugger inn ditt eget MicroSD-kort når du skal bruke den, mens Ibridge har innebygget flashminne.

USB: Ibridge har en vanlig USB-kontakt i den ene enden og en Lightning-plugg i den andre. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Vi starter med Ibridge. Dette er en slags minnepinne med Lightning-kontakt i den ene enden og en vanlig USB-kontakt i den andre. Når du ikke bruker den setter du på en smart hette som dekker både USB— og Lightning-kontakten.Siden Ios ikke har noe vanlig filsystem eller støtte for tilkobling av eksterne lagringsenheter i operativsystemet sånn helt uten videre, krever Ibridge og Iaccess en egen app (det er den samme appen til begge enhetene).

Når du plugger inn Ibridge/Iaccess første gangen blir du spurt om du vil laste ned appen, og senere startes appen automatisk.

Appen er svært enkel å bruke. På hovedskjermen har du tre valg: overføring av filer, visning av innhold og Ibridge Camera.

Litt klønete

Velger du å overføre filerkan du velge mellom å overføre bildermellom Iphone Photos og Ibridge– eller få en oversikt over alle filer som ligger på lagringsenheten. Filene kan du overføre til appens eget lagringsområde («app storage). Eller du kan overføre filer fra app-lagringsområdet til Ibridge.

EGEN APP: Leef-appen er svært enkel å bruke. FOTO: Skjermdump

Siden Ios som sagt ikke har et ordentlig filsystem er det litt klønete å få filer over fra andre Ios-apper til Ibridge.

Men har du et dokument du vil overføre, for eksempel i Apple Pages, velger du «Åpne i en annen app» og trykkerså Leef i oversikten. Dokumentet dukker så opp i app-lagringsområdet i Leef-appen, og du kan velge å kopiere det til Ibridge.

Når filene er overført til Ibridge, tar du dingsenut av telefonen og plugger USB-enden inn i PC-en.

Overfør video fra action-kameraer

Iaccess fungerer på samme måte – men der har du som sagt et MicroSD-kort som du må ta ut når du vil overføre filer til en annen enhet.

Vi ser at Iaccess kan være kjekt for å få filer kjapt over fra for eksempel en Gopro eller annet actionkamera, eller fra andre enheter som bruker MicroSD-kort.

PRAKTISK: Iaccess er en MicroSD-kortleser for iPhone og iPad. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Kamerafunksjonen i Leef-appen lar deg for øvrig bruke mobilkameraet til å ta bilder eller video som lagres direkte til iBridge eller Iaccess.Bildene havner ikke i Bilder-appen på telefonen før du eventuelt velger å overføre bildene selv. En grei funksjon hvis du veldig raskt vil ta et bilde og få det over til PC-en – uten å være avhengig av skytjenester som Icloud.

I tillegg har appenen funksjon for å vise innhold i filer. Du kan vise både bilder, video og dokumenter i en rekke ulike formater, inkludert formatene som brukes i Microsoft og Apples kontorprogrammer. Appen kan ogsåspille av musikkfiler i de vanligste formatene.

Kjekt tilbehør

Etter å ha brukt Ibridge og Iaccess en stund, synes vi dette er et veldig nyttig tilbehør til Iphone og Ipad.

Det er ikke alltid du har tilgang på en kjapp nettforbindelse, eller kanskje du ikke vil overføre store mengder data over mobilnettet, og da er spesielt Ibridge en veldig grei måte å få filene raskt over til PC-en på.

Har du stort sett alltid tilgang til nett, er det antagelig kjappere (og billigere) å bruke synkronisering via Icloud – eventuelt bruke Dropbox eller andre skytjenester.

Appen har for øvrig en funksjon for sikkerhetskopiering av bilder og kontakter på telefonen. Sikkerhetskopieringen kan startes manuelt, eller automatisk med en gang du plugger inn Ibridge eller Iaccess.

Det største ankepunktet mot Ibridge og Iaccessprisen. Ibridge med 16 GB minne ligger på 500-600 kroner, mens du må opp i over 1000 kroner for 64 GB-versjonen. 128 GB koster rundt 1800 kroner. Det er 2-3 ganger så mye som du må betale for en vanlig minnepinne av god kvalitet.

karaktereribridge.JPG

Tek.no eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

Skulle vi bare hatt ett tilbehør til mobilen og nettbrettet, ville det vært dette: Dette Bluetooth-tastaturet er genialt

Publisert: