Skole avlyser Halloween-dag

Tonstad skole avlyser temadag om Halloween etter at klovner skremte elever denne uken.

doc6j468278nddz61kw66lqk.jpg
  • Frank Cadamarteri
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Avgjørelsen ble tatt etter en diskusjon med elevrådet. Vi følte ikke at det passet seg etter det som er skjedd tidligere denne uken, sier rektor Grethe Naalsundtil Adresseavisen.

Torsdag ble det sendt ut melding til elevene om at den planlagte temadagen 31. okober, var avlyst.

Klovner på fotballbanen

Det har vært flere episoder den siste tiden der personer i klovnekostymer har skremt eller jaget barn og voksne rundt om både i Trøndelag og andre steder i landet.

Mandag kveld så mange elever ved skolen det som omtales som «killer clowns» på fotballbanen bak skolen. Det førte til stor oppstandelse i nabolaget, og hele skoledagen på Tonstad onsdag var preget av episoden. Rektor Naalsund hele dagen på å snakke med elever og lærere for å roe ned situasjonen.

- Frykten har bredt seg

— Mange kjenner på en frykt, mens andre synes det er litt spennende. Det går mange historier, og elevene hausser nok opp hverandre også. Vi har to ganger vært i kontakt med politiet om saken, og mitt inntrykk er at de tar dette på alvor. Jeg har forsøkt å forklare at det trolig er snakk om ungdommer som kler seg og for å skremme, og at det ikke er farlig. Men frykten har bredt seg og derfor tar vi nå tak i dette, sa rektoren til Adresseavisen onsdag.

Roligere nå

Naalsund forteller at temadagene er elevrådets initiativ. Hvilke tema som velges varierer fra år til år og semester til semester. Så sent som mandag denne uken ble det bestemt at Halloween skulle være neste tema for neste arrangement, men slik blir det altså ikke.

— Det passer seg ikke med en slik dag, med tema fra det som nærmest er skrekkens høytidsdag, med masker og skremmende kostymer etter at elever er blitt skremt. Derfor velger vi å utsette det til en annen gang, sier Naalsund.

Hun sier situasjonen for øvrig ved skolen var langt roligere torsdag og har ikke hørt om andre episoder med skremmende klovner.

— Det spørs om de som drev med dette har fått den oppmerksomheten de ønsket, sier hun.

Publisert: