Imponerende av Canal Digitals nye PVR-dekoder

Lanserer mindre boks som sparker kraftig fra seg – men det er spesielt én ting vi savner.

ENKEL: Ut av esken er det en enkel og stilren dekoder vi har med å gjøre. Fremsiden av boksen består av en av/på-knapp, samt at du har enkle navigeringsknapper for å skifte kanal eller justere volumet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Vi strømmer TV— og film over Intenett som aldri før, og de tradisjonelle TV-tilbyderne jobber hardt med videreutvikling av sine produkter for å holde på kundene.

Canal Digital Satellitt er i markedet med en ny PVR-dekoder, den såkalte Smart HD boks.

Valgfri opptaksfunksjon

Det vil si dette er en slags hybrid, hvor du om ønskelig kan kjøpe og sette inn en harddisk dersom du vil ha opptaksfunksjon. Du kan nemlig velge å kjøpe denne dekoderen uten lagring, og den vil da fungere på samme måte som en vanlig zapper.

Disken du får kjøpt er på 1 TB, hvilket betyr at du har omlag 500 timer med opptak av høyeste kvalitet før kapasiteten er brukt opp.

BYGGE UT: Harddisken har vanlig Sata-kobling, og en egen ramme som holder en på plass. Til venstre på dekoderen ser du hvor harddisken settes inn. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Selve dekoderen koster 1390 kroner, mens den valgfrie harddisken koster deg rett under tusenlappen.

Designet er enkelt og stilrent og på samme måte som RiksTVs nye dekoder som vi nylig testet, har heller ikke denne dekoderen et eget display, men serverer all informasjon direkte på skjermen.

Ny fjernkontroll og Wi-Fi

Den største oppgraderingen du får med den nye dekoderen er kraftigere maskinvare. Her merker du fort at kreftene har blitt sterkere enn med dagens PVR-alternativ fra ADB, hvor alt fra kanalskifte til navigering i menyene er langt kvikkere.

BEDRE: Den nye fjernkontrollen er en god del bedre enn dagens variant. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sammen med kraftigere maskinvare er det også lagt ved en helt ny fjernkontroll som vi har sansen for. Den er blitt langt slankere enn den gamle som fulgte med både den gamlePVR-en fra Sagemogdagens ADB-dekoder, samtidig som sendestyrken er kraftigere slik at du slipper åsikte direkte på dekoderen for å få den til å lystre.Et annet pluss er at dekoderen har fått innebygget Wi-Fi-mottak. Generelt er kabel den beste løsningen, men etter å ha testet med kun trådløs overføring, kan vi ikke si at dette ernoe problem heller.

Les mer: Slik vurderer vi brukeropplevelsen.

Meget god bildekvalitet

Canal Digital Smart HD boks har dessuten noe av det beste vi har sett av bildekvalitet. Kombinasjonen av høy båndbredde fra satellitt-plattformen og nytt brikkesett under panseret, gir et meget godt resultat.

BILDEKVALITET: Bildekvaliteten til den nye dekoderen er meget god.

Programvaren er den samme som på dagens ADB-dekoder, slik at du vil kjenne deg godt igjen dersom du oppgraderer fra denne til Smart HD boks.

Samtidig kommer det snart et par etterlengtede funksjoner som for eksempel tilgang til NRKs arkiver. Denne appen fungerer utmerket, selv om den under vår testperiode fortsatt er en beta-utgave med noen småfeil her og der.

Ikke klar for 4K

NRK-app: Snart dukker NRK-appene opp i menyen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Skal vi sette fingeren på noe her, er det at dekoderen ikke er klargjort for 4K-sendinger. For de aller fleste vil neppe dette være noe stort savn i starten, men likevel betyr det at du må oppgradere på nytt når den høye oppløsningen kommer på plass. På den annen side gir fraværet av 4K en rimeligere prislapp.Frem til 4K blir allment kan du likevel trøste deg med at du skal lete lenger etter et bedre TV-signal enn hva denne dekoderen serverer deg.

Selv om de fleste kringkasterne «kun» byr på 720p, får du et sluttresultat som er meget bra med denne dekoderen. Båndbredden på de ulike kanalene ligger mellom 10 og 15 Mbit/s, hvilket i høy grad er med å gjøre satellitt til en god plattform for den signalkresne.

Konklusjon

anbefaltdekoder.jpg

Alt i alt må vi si oss imponert over denne nye dekoderen. Vi liker idéen om at du selv kan bestemme hvorvidt du ønsker deg opptak eller ikke, og samtidig gir en langt kraftigere maskinvare deg en bedre brukeropplevelse i form av økt hurtighet.I tillegg er bildekvaliteten helt på topp, og alt sett under ett er dette et klart anbefalt produkt fra vår side.

Pris: 1390 kroner

Tekkarakter9.JPG

Pluss

  • Meget god bildekvalitet
  • Kraftig maskinvare gir en god brukeropplevelse
  • Ny og bedre fjernkontroll
  • Utskiftbar harddisk gir deg frihet til å velge om du vil ha PVR eller ei
  • Innebygget Wi-Fi
  • 1 TB harddisk
  • Omtrent støyfri

Minus

— Støtter ikke 4K

Mediehuset Tek.no er eid av TU Media.

Konkurrenten Altibox har også ny dekoder på gang:

Altibox flytter TV-hverdagen din til skyen og lanserer ny dekoder

TEST: Panasonics nye 7-serie: Denne TV-en serverer deg knallgode farger

Også RiksTV har kommet med en ny dekoder: Les testen av Smart-boks II PVR

Publisert: