Apple går i strupen på Tesla

Her er Apple-bilen Titan, uten de første bildene.

APPLE I STRUPEN PÅ TESLA: Nå vil Apple også ha en bit av el-bil-kaka, noe som Tesla (bildet) trolig vil få merke ifølge flere.
  • Klikk.no
  • Terje Haugen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Som med mye annet nytt fra Apple-gjengen er det minimalt med offisiell informasjon å få, før bedriften selv trykker på play-knappen.

Men her kan vi bare ikke dy oss: Hør bare her: Apple har, ifølge velrenommerte Reuters — hvis kilder like vel forblir anonyme, startet opp en stor enhet som skal lage elektriske biler, av det selvkjørende slaget.

Talentene strømmer til

Første fase ble, ifølge theverge.com - som igjen siterer Wall Street Journal, å rappe en av topputviklerne til Mercedes, som et slags lite høydepunkt. I forkant har flere andre biltalent også funnet veien til Apple-hovedkvartertet i Cupertino.

Men Apple nøyer seg ikke med å rappe toppsjefer fra eksisterende bilgiganter og å gå Tesla etter i næringen ved å nærmest rappe ansatte. Googles selvkjørende bil skal også stå på menyen – igjen ifølge anonyme kilder nær prosjektet.

Kodenavnet på prosjektet ser ut til å være Titan. Og prosjektet skal være godkjent av Apple-sjefen Tim Cook for over et år siden, staben i prosjektet teller allerede flere hundre personer.

Om du for eksempel allerede har hørt om CarPlay, så er for eksempel det et viktig innslag i nettopp Titan.

Steg for steg

Apple har fra før tatt kontrollen over dashbordet med nettopp CarPlay, sammen med navigasjonen. Apple henter videre inn folk som kan lage elektriske biler, og konklusjonen er derfor ifølge flere at Apple skal lage en el-drevet bil.

Men selve bilen er det altså svært lite konkret å finne. Den første modellen, om det i det hele tatt skal komme noen bil fra Apple, skal ha fått formene til en mini-van.

Videre er det flere ting som øker sannsynligheten for en Apple-bil. Det er ikke er mer enn 10 år siden Tesla kom med sine planer, som vi ser resultatet av nå.

Og grunnleggeren mr. Musk hadde ikke 180 milliarder dollar på bok, som Apple har per dags dato (det er ellers markedsverdien på GM, Ford og VW tilsammen).

MO-BIL: Apple bruker sine økonomiske muskler til å utvikle en el-drevet bil.

Saken er skrevet av og publisert på klikk.no Les også:

Dette skjer når Tesla-sjåføren tråkker ned gassen

Legg merke til dørene!

Tesla vil lade bilene med en automatisk ladearm

Publisert: