Rektorer mener russekulturen fører til utestenging

I en undersøkelse blant rektorer på videregående skoler svarer 54 prosent av de spurte at de opplever at russekulturen fører til utestenging.

Publisert Publisert

Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB

Undersøkelsen er gjort av Skolelederforbundet og er besvart av 71 rektorer i videregående skole. Forbundsleder Stig Johannesen mener det er bekymringsfullt at rektorene i undersøkelsen opplever at russetiden har negativ effekt på inkluderingsarbeidet.

En forklaring kan være at pengebruken blant enkelte i russetiden er svært høy, men forbundslederen mener imidlertid at det ikke bare er ressursbruken som kan skape utenforskap i russetiden.

– Vår oppfatning er at elever som fra før føler seg utestengt og ikke inkludert i det daglige, føler seg ekstra utenfor i russetiden. Det er veldig sårt å være den som ikke blir invitert til å være med på russebuss eller sosiale sammenkomster, sier Johannesen.

I undersøkelsen kommer det også fram at de aller fleste rektorer mener at samarbeidet med russen fungerer godt, og at de mener at russekulturen i liten grad påvirker skolens arbeid mot trakassering og vold.

Rektorene er også fornøyd med samarbeidet med politiet og andre støttetjenester i forbindelse med avviklingen av russetiden, ifølge undersøkelsen.

Publisert