Venstre-topp: – Vi skal stille tøffe krav

Lørdag ble det klart at Venstre går i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Det gleder Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre.

Publisert Publisert

FORNØYD: – Får vi gjennom nok politikk, er Venstre klar til å ta ansvar og være med å styre landet, sier Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre. Foto: Geir Martin Strande

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Partileder Trine Skei Grande forsikret lørdag kveld både pressen og partifeller om at partiet er villig til å gjøre jobben som trengs for å dreie regjeringen i en mer sosialliberal retning.

Grande fortalte at hun har landsstyret i ryggen, og at partiet nå går inn i forhandlingene med et klart mandat.

– Jeg er glad for at Trine har fått oppbakking av Landsstyret til å gå videre inn i regjeringsforhandlinger. Der skal vi stille tøffe krav for å få en grønnere, rausere og mer sosialliberal politikk for å skape flere nye arbeidsplasser og gi alle barn den skolen de fortjener, sier Astrid K. Hårstad, nestleder i Bergen Venstre.

Les også

Unge Venstre-leder: – Jeg er kjempeglad

– Viktig at partiet står samlet

I forkant av helgens møte mellom Venstres sentralstyre og landsstyre, som endte i vedtak om regjeringsforhandlinger, var Hårstad klar på at hun ønsket regjeringssamarbeid med Frp.

– Vi får desidert størst gjennomslag ved å gå inn i regjering, sa hun da.

På motsatt side sto Venstrepolitiker Erling Moe i Trondheim, som har jobbet for det motsatte.

– Helt surrealistisk at vi nå plutselig skal samarbeide med Frp i regjering, sa han.

Nå understreker nestlederen i Bergen Venstre at det er viktig at hele partiet står samlet.

– Partiet må gi Trine og stortingsgruppa tillit til å utrede hva vi kan oppnå. Får vi gjennom nok politikk, er Venstre klar til å ta ansvar og være med å styre landet. Jeg gleder meg, og vi har store utfordringer i fremtiden som vi skal løse, sier Hårstad.

HAR BESTEMT SEG:– Oppdraget vårt er å dytte regjeringen i en mer sosialliberal retning, og det er det Venstre-folket er opptatt av at vi skal klare. Nå har vi fått en sjanse til å prøve om en slikt prosjekt kan lykkes, sier Trine Skei Grande. Foto: Audun Braastad

Partiet har sine krav

Landsstyremøtet startet klokken 11 lørdag. Debatten rundt regjeringsspørsmålet var god og grundig, opplyste Grande til NTB.

– Jeg tror vi aldri hatt en så demokratisk runde i Venstre når vi har etablert oss i regjering før. Det har vært en debatt med mange gode innspill til hvilke forventninger vi har til en regjeringserklæring, sier Grande.

Hun poengterte også at partiet har klare krav for regjeringsprosjektet:

– Hvis vi skal gå i regjering handler det om det store sosiale prosjektet som er den frihetsreformen Norge trenger. Vi skal stå på for at det skal bli en grønnere regjering, en rausere regjeringen som ser mennesker og løfter dem som trenger det, og en gjenkjennbar sosialliberal regjering på de klassiske områdene.

Høstet stående applaus

Forventningene til landsstyret reflekterer ifølge Grande løftene partiet ga i valgkampen.

– Vi lovte å satse på skolen, ta vare på miljøet og å skape nye arbeidsplasser over hele landet. Vi lovte å søke samarbeid på borgerlig side for å gå gjennomslag for våre verdier og vår politikk. Vi lovte å alltid være på lag med fremtiden. Det er jeg stolt av at vi har stått sammen om i hele høst, sier Grande i en melding.

Grande høstet stående applaus fra egne rekker etter at beslutningen var kunngjort lørdag.

Nå skal partilederen ta juleferie, og forhandlingene vil starte etter juleferien. Når forhandlingene er over, får landsstyret resultatet til behandling, for så å gi stortingsgruppen et råd om Venstre bør gå i regjering eller ikke.

Publisert