Bhatti vurderer søksmål mot norske myndigheter

Oslo (NTB): Islamisten Arfan Bhatti mener norske myndigheter har gitt opplysninger om ham til flere hemmelige utenlandske tjenester.

Publisert: Publisert:

Arfan Bhatti (t.v.) og forsvarer John Christian Elden. Bildet er fra 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix (ARKIV)

NTB

Bhatti satt fengslet i 21 måneder i Pakistan, i sju av dem visste ingen hvorfor, skriver Dagbladet.

Familien hadde ingen opplysninger om hvor han var og fryktet at han var tatt av en utenlandsk etterretningstjeneste på grunn av hans fortid i Norge og «framstilling i mediene», heter det i en henvendelse familien skrev til Utenriksdepartementet.

Hans forsvarer John Christian Elden har bedt norske myndigheter om svar på hvorfor Bhatti ble pågrepet i Pakistan og hvilken informasjon norske myndigheter angivelig har utlevert til fremmede land om islamisten.

Utenriksdepartementet har bekreftet at de har flere dokumenter som vedrører Bhatti, men Bhatti selv får ikke innsyn i papirene, som er graderte.

— Jeg vil vite hva norske myndigheter har gitt av opplysninger om meg. Jeg vil vite om det har gått riktig for seg, og at norsk lov er fulgt, sier Bhatti til avisa.

Advokat Elden forbereder en anmeldelse til Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget).

— Nå vil jeg avvente EOS-utvalgets etterforskning, deretter vil jeg i samråd med min advokat vurdere et erstatningssøksmål mot norske myndigheter, sier Bhatti til Dagbladet. (©NTB)

Publisert: