Ny juni-rekord for flytrafikken

Passasjervekst over hele landet.

Publisert Publisert

ØKNING FØR ÅPNING: Passasjertallene for juni viser en økning for Bergen sitt vedkommende. Den nye terminalen på Flesland åpner i august. Foto: Bjørn Erik Larsen

  • NTB
  1. Leserne mener

Første halvår hadde Avinors lufthavner 25,6 millioner passasjerer, en økning på 4,3 prosent fra samme periode i fjor. I juni ble det satt ny passasjerrekord.

Juni var første måned noensinne at over fem millioner passasjerer fløy til eller fra Avinors lufthavner. Generelt er det utenlandstrafikken som har økt mest, med 6,4 prosent, mens innenlandstrafikken økte med 3,2 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

Veksten er i tråd med resten av årets første halvår. Antall flybevegelser har gått ned med 1,5 prosent, men antallet passasjerer økte likevel med 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er gledelig at vi har en så god utvikling i norsk luftfart, og det er svært bra at flyselskapene har flere passasjerer om bord med færre flybevegelser. Dette betyr en enda mer effektiv og markedstilpasset utnyttelse av kapasiteten, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor i en pressemelding.

Oslo lufthavn sto for 75 prosent av passasjerveksten i juni og passerte for første gang 2,5 millioner flyreisende på én måned.

Bergen Lufthavn hadde 604.000 reisende i juni, en økning på fire prosent sammenlignet med i fjor.

Tromsø lufthavn, Langnes og Harstad/Narvik lufthavn, Evenes hadde også sterk vekst med henholdsvis 9,4 og 7,8 prosent i juni.

En rekke andre mindre lufthavner i Nord-Norge hadde i tillegg mer enn 10 prosents vekst i juni. Hammerfest bidro med en passasjervekst på 31 prosent, Svolvær med 20,1, Mosjøen med 17,1 og Mo i Rana med 13,7 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert