Dette skal Teslas «folkebil» koste

Model 3 er kjøretøyet som virkelig skal nå ut til de store massene, om det går slik Tesla tror.

FÅR SE - SNART: Tesla viser muligens frem sitt nyeste skudd på stammen under en bilutstilling neste måned.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tesla er vanligvis svært tilbakeholdne med å gi ut informasjon rundt kommende modeller, men nå har sjefen selv, Elon Musk, kommet med en prisantydning på Model 3. I flere intervjuer den siste tiden har Musk sagt at den vil koste 35.000 dollar, tilsvarende 299.000 kroner.

I og med at elbiler er avgiftsfrie i Norge, vil prisen se svært lik ut her til lands.

– For å ha en betydelig effekt i transportsektoren må vi lage bilene rimelige. Model 3 er en ekstremt viktig del av denne strategien, sa Musk i et intervju ha ga til BBC.

Det er litt uklart når Tesla kommer til å vise bilen offisielt for første gang. Det har vært antydet at det vil skje på bilutstillingen i Genève, som åpner i starten av mars, mens andre har sitert Musk på at Tesla ønsker å vente til nærmere produksjonsstart, som er neste år.

Dette blir de nye elbil-skiltene:

Les også

Snart er det tomt for EL-skilt

MILEPÆL: På våren i fjor ble det markert at det var 50.000 elbiler i Norge. En Tesla Model S fikk æren. Når en billigere og mindre modell kommer, ventes salget å ta ytterligere av.

En enklere bil

SMÅ DRYPP: Det er ikke mye Elon Musk har sagt om den kommende elbilen. Samtidig er det denne som skal gi Tesla et volum til å leve av.

— Det er en mindre versjon av Model S. Den kommer ikke til å ha så mange «bjeller og fløyter», og vil ha en langt lavere startpris. Planen er å omtrent halvere prisen, og jeg tror det blir den viktigste bilen vi kommer til å lage, fordi det kommer til å bli en svært fin bil til en gunstig pris, sa Musk under et arrangement i Hongkong nylig. Leverte over 50.000 elbiler i 2015:

Les også

Tesla fosser frem

Her antydet han også at de deretter vil lage et elektrisk nyttekjøretøy, en pick-up.

Per i dag er de i gang med lanseringen av sin andre bilmodell,

Les også

Model X, en SUV som kom

på markedet i USA på høsten i fjor. Foreløpig er det bare blitt levert noen hundre til kunder, og bilen er ventet til det norske markedet i løpet av 2016, kanskje til sommeren.

Siden Tesla Model S ble introdusert i august 2013, har det blitt registrert 10.170 nye eksemplarer av denne bilen, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Tesla i Norge vil ikke kommentere opplysningene rundt Model 3, men henviser til det Elon Musk har sagt.

Musk tvitret torsdag at det fra 1. april vil være mulig å reservere en Model 3 over hele verden. Depositum er på 1000 dollar, eller rundt 10.000 kroner.

Les mer om elbiler:

Publisert: