Facebook har åpnet salgskontor i Norge: nå starter kampen om kronene

Tirsdag samlet Facebook sine store kunder i landet for å markere starten på sitt offensiv i Norge.

VIL VOKSEN ENDA MER. - Vi har definitivt en mulighet for å vokse her til lands. Det er begrenset antall brukerne i Norge, men inntektene ser vi store muligheter for, sier Rune Paulseth, landssjef for Facebook Norge.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Facebook-muffins, emoijis på pinne, goodiebags og lykkelige entreprenører som forteller hvordan Facebook har gitt dem suksess.

Sjarmoffensiven til Facebook er til å ta å føle på under åpningsfesten av konsernets Norges-kontor tirsdag ettermiddag.

— Vårt tiårsperspektiv er å forandre verden. Vi har 3,2 millioner brukere i Norge, og det norske markedet er veldig spennende, sier Rune Paulseth, landssjef for Facebook Norge idet han ønsker 150 gjester velkommen.

Alle er direkteinvitert med utgangspunkt i at de er gode kunder for norgesavdelingen til Facebook.

Les også

Seks måter Facebook har forandret livene våre på

Medieledere ser etter annonsekronene

FACEBOOK-MUFFINS. I dag har Facebook en markedsandel på fire prosent i Norge, der 70 prosent av inntektene kommer fra mobile enheter. De ønsker å ta en større del av kaka.

Fire personer skal nå betjene salgsfunksjonene for det norske markedet til Facebook. I dag har Facebook en markedsandel på fire prosent i Norge, der 70 prosent av inntektene kommer fra mobile enheter. — Vi har definitivt en mulighet for å vokse her til lands. Det er begrenset antall brukerne i Norge, men inntektene ser vi store muligheter for, sier Paulseth entusiastisk.

Flere medieledere er på plass under åpningen, og nettsjef i NRK, Frank Gander, er blant de som ser at etableringen kan være en skjerping av konkurransen.

— Dette kan bety en tettere dialog rundt kommersielle muligheter og samarbeid med mediehusene, men samtidig innebærer det også en ytterligere skjerpelse av kampen om annonsekronene.

Les også

Nytt facebook-virus: Ikke trykk om du får denne i messenger-innboksen din

Gander tror likevel det kan finnes en fordel for norske medier.

— Nå har Facebook muligheter til å sikre seg en større innsikt i de utfordringene norsk mediebransje står overfor i et relativt lite norsksprålig marked.

Den ferske landssjefen for Facebook tror ikke det lokale kontoret vil endre situasjonen for mediebransjen.

SPESIELT INVITERTE. 150 personer var invitert til Facebooks åpning tirsdag.

— Jeg er også bekymret for utviklingen i norske medier, men det er mange grunner til at de sliter. Bransjen har ikke sørget for å ta en så stor andel av mobilmarkedet som de burde sikret seg, dessuten har det nye, programmatiske salget også vært med på å ta bort noe av inntjeningen i Norge. Men jeg tror at dette vil rette seg opp over tid. Husk at Facebook bare har fire prosent av markedet - og jeg har tro på norske medier. - Hvordan vil en vanlig Facebook-bruker i Norge merke at dere er etablert i Oslo?

- Vi er en global plattform med faste støttefunksjoner, så dette handler mest om det kommersielle, vi kommer ikke til å bistå med brukerstøtte.

Facebook, Twitter m.fl. har inngått avtale med EU om å fjerne hatefulle ytringer på sosiale medier:

Les også

IT-giganter skal fjerne hatefulle ytringer

Statsministeren: — Verden er blitt mindre

Statsminister Erna Solberg åpner Norges-kontoret med å ytre litt misnøyd med algoritmene som kun serverer henne saker som passer for damer over 50. — Men jeg liker jo rap, det skjønner ikke Facebook, understreker Solberg. .

STATSMINISTEREN. Erna Solberg sto for den offisielle åpningen av kontoret.

Hun er opptatt av entrprenørskap og lyttet til tre grundere som mener Facebook og Instagram har gjort grunderlivet enklere. — Verden er blitt mindre og mulighetene større med sosiale medier, jeg synes det er fint at Facebook etablerer seg i Norge, og ser frem til samarbeidet, sier statsminister Solberg.

Interessert i Facebooks rolle i samfunnet? Da anbefaler vi disse:

Publisert: