Med Googles «supersyn»-teknologi kan droner og roboter snart se alt

Det er ikke bare mobilbransjen som er interessert i «Project Tango».

3D-KART: Project Tango-teknologien kan blant annet lage avanserte 3D-kart i sanntid.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det har vært litt stille rundt Googles spennende«Project Tango»-teknologiden siste tiden, men på CES-messen fikk teknologien fornyet oppmerksomhet i kraft aven Project Tango-utstyrt mobil fra Lenovo.

Teknologien som blant annet gjør at mobiler og nettbrett kan se og navigere i omgivelsene, kan snart kan bli langt mer utbredt.

NettstedetPC Worldkan nemlig melde at Google har planer å bruke den avanserte sensorteknologien i en rekke andre produktkategorier, som for eksempel droner og roboter.

Fort tom for strøm?

Les også

Slik passer du på mobilen i kulda

— Stor interesse

Opplysningene kom fraEitan Marder-Eppstein, leder for Googles Project Tango-satsing, under en tale avholdt i forbindelse med utviklerkonferansen Ubiquity Developer Summiti San Fransisco nylig.

Project Tango skal først dukke opp i en mobil fra Lenovo, som ennå ikke har designet klart. Bildet er tatt under CES-messen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no.

IfølgeMarder-Eppstein har droneprodusenter vist stor interesse for Project Tango, og han uttalte også at robotteknologien vil kunne tjene mye på å implementere teknologien.Project Tango går i korte trekk ut på å benytte et knippeavanserte sensorer og kameraer til å registrere avstander og bevegelser i tre dimensjoner, noe som skal gjøre det mulig å blant annet generere 3D-modeller av omgivelsene og potensielt revolusjonere mobil navigasjon og «utvidet virkelighet»-fenomenet.

Gjør mobile enheter «bevisste»

Teknologien tar sikte på å utvikle mobile enheter som er i stand til å oppfatte og forstå omgivelsene på samme måte som mennesker, og er en kulminering av mange års forskning. Innen drone— og robotteknologi vil løsningen kunne gjøre produktene langt mer «bevisste» på sine omgivelser.

Under talen sin kunneMarder-Eppstein fortelle om en rekke forskjellige andre bruksområder for teknologien, for eksempel måling av møbleri butikken for å finne ut om de passer hjemme. Et annet bruksområde er å guide kunder i butikker frem til bestemte varer i butikken som er på salg.

Ikke minst kan teknologien få stor betydning innen både virtuell (VR) og utvidet (AR) virkelighet, for eksempel ved at man kan legge virtuelle utgaver av reelle omgivelser inn i VR-verdenen, eller kombinere virtuelle elementer med ekte omgivelser.

Først ser det ut til at teknologien dukker opp i telefoner:Lenovo skal være ferdig med innmaten til den første Project Tango-mobilen

Googles nye app vet hvor du skal, selv om du ikke sier noe

Les også

Prisen på Oculus Rift er klar

Interessert i teknologi — se vårt nye teknologimagasin!

Publisert: