Flertall for å utrede statlig luftambulanse

Et flertall av partiene på Stortinget sier de vil ha utredet statlig drift av luftambulansetjenesten.

TAUS: Olaug Bollestad (KrF) har ikke ønsket å avsløre hva KrF mener om en mulig annullering av Babcocks femårskontrakt Vidar Ruud / NTB scanpix

NTB

Forslaget om at statlig drift må utredes, ligger inne i Bjørnar Moxnes' (Rødt) forslag om å pålegge regjeringen å annullere kontrakten med luftambulanseselskapet Babcock.

KrF har fortsatt ikke tatt stilling til hvorvidt de ønsker å skrote Babcocks femårskontrakt, men en utredning av offentlig luftambulanse er uansett ønskelig, sier Olaug Bollestad (KrF), leder i helsekomiteen på Stortinget, til VG.

Vil ha utredning

– Uansett utfall av den akutte saken vil jeg ha en utredning av om det offentlige skal ta et større ansvar. Nå er det skapt så mye usikkerhet at vi må se oss om etter andre løsninger på lang sikt, sier Bollestad.

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet har allerede sagt at de støtter en utredning av statlig drift. I tillegg får forslaget støtte fra Høyres helsepolitiske talsperson Sveinung Stensland.

Innstilling neste torsdag

– Jeg er enig i at det kan være bra med en slik utredning, sier han til VG.

Helsekomiteen skal neste torsdag avgi sin innstilling i spørsmålet om en annullering av Babcocks kontrakt. Innen den tid må KrFs stortingsgruppe ta stilling til forslaget.