To alvorlig skadet etter knivstikking på utested i Oslo

To menn i midten av 20-årene ble kritisk skadet etter å ha blitt knivstukket på utestedet Blå i Oslo natt til søndag.

Publisert: Publisert:

Politiet jobber natt til søndag med å sikre spor utenfor utestedet hvor minst to personer ble knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NTB

Den første meldingen som kom inn til politiet like før klokken 2.30 gikk ut på at det hadde vært et slagsmål på utestedet som ligger i Brenneriveien i Oslo.

– Men da vi ankom stedet viste det seg at det sannsynligvis var snakk om knivstikking, fortalte operasjonsleder Marita Aune til NTB like etter hendelsen.

To fornærmede ble fraktet til sykehus. Det er ifølge Kriminalvakten snakk om to menn i midten av 20-årene.

– De var begge betegnet som kritisk skadet da de ble fraktet til sykehus, men den ene av de to mennene er nå utenfor livsfare, sier utrykningsleder ved Kriminalvakten, Øyvind Myhr til Aftenposten.

Ifølge TV 2 var begge personene bevisst da nødetatene ankom, men en mistet bevisstheten på vei inn i ambulansen.

Mulig tre fornærmede

Opplysninger politiet har fått tilsier at det også kan være snakk om en tredje person som er stukket eller skadet.

– Det er vanskelig å si hva som er årsaken til at vedkommende ikke lenger var på stedet da politiet ankom, og vi er også usikre på hvilken rolle personen har i saken. Men fordi personen skal være skadet anses det som en fornærmet, sier Aune.

Hun sier at det ikke jobbes ut fra at den skadede også er gjerningspersonen.

Per nå gjøres det ikke et aktivt søk etter gjerningspersonen og den fornærmede.

Minst to personer ble natt til søndag knivstukket på utestedet Blå på Grünerløkka i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Folksomt utested

Hendelsen skjedde på utestedet Blå på Grünerløkka.

– Det er nå stengt og avsperret slik at politiet kan gjennomføre nødvendige undersøkelser, sier Aune og tilføyer at det kan være mange vitner til hendelsen.

– Politiet har snakket med en del av dem opplyser Aune til Aftenposten.

– Det er natt til søndag, og det var mye folk både inne og utenfor utestedet. Vi har nok å ta tak i.

Politiet jobber på stedet med åstedsundersøkelser, i tillegg til at krimteknikere klokken 4.40 var på vei til stedet. Videoovervåking skal også gås gjennom.

Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre de to fornærmede mennene.

Politiet har ikke kontroll på noe mulig stikkvåpen.

Politiet ville at Blå skulle stenge

For to år siden ønsket politiet at Blå skulle stenge. Kaos, vold, lange køer, høyt rusnivå og svært mange politiutrykninger var årsakene til at de ville stenge dørene på det populære utestedet.

I fjor sommer fikk utestedet skryt av politiet for forbedringene som var gjort.

Avsnittsleder i Oslo-politiet, Lasse Johnsen oppga overfor Aftenposten at heving av aldersgrensen til 23 år var den viktigste årsaken til at det var blitt mindre bråk.

– De har gjort mye. Blant annet risikovurderer de arrangementene sine, og de har flyttet inngangen. Men det vi tror har hatt den største effekten, er at de har hevet aldersgrensen til 23 år, sa Johnsen til Aftenposten da.

Publisert: