Moods of Norway konkurs

Etter 14 år i en tøff klesbransje raknet det for Moods of Norway etter flere måneder med dårlig lønnsomhet. – Takk for dansen, sier gründer Simen Staalnacke.

Publisert:

Foto: Arkiv/Jan M. Lillebø

NTB

– Moods of Norway har vært et fantastisk, norsk gründereventyr i 11 av de 14 årene selskapet har eksistert. Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, sier Moods-gründer og designer Simen Staalnacke.

Det ble kroken på døren da selskapets bank denne uken sa opp kreditten til Moods of Norway og det ikke lyktes å hente ny kapital i tide. De 100 medarbeiderne på kontorene i Stryn og Oslo og i 18 butikker over hele landet ble informert om konkursen onsdag.

– Styret har arbeidet med å sikre fortsatt drift i Moods of Norway AS, blant annet gjennom tilførsel av ny kapital. Styret har ikke lyktes i dette arbeidet og så dessverre nå ingen annen utvei enn å begjære selskapene konkurs, sier styreleder Jan Egil Flo.

Tøff bransje

Selskapet peker på at inntjeningen har vært altfor dårlig i mange måneder. Det vises til et resultat før skatt i 2016 på minus 30 millioner og at regnskapet per august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling. Konkursen omfatter bare Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS. Selskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA fortsetter som normalt.
Selskapet peker på selskapets internasjonale satsing og varekostnader i amerikanske dollar, samt valutaeksponeringen som nå ytterligere har forverret en fra før presset økonomisk situasjon, som noen av årsakene til den svake lønnsomheten.

– Klesindustrien er en tøff bransje med hard konkurranse og pressede marginer. Selskapet har jobbet med å kutte kostnader og effektivisere driften, og med å videreutvikle merkevaren. Dette har dessverre ikke gitt tilstrekkelig effekt, medgir selskapet i meldingen.

Utrolig trist dag

Det er nå opp til bostyrer hva som skjer med den videre driften av selskapene og butikkene.

– Dette er en utrolig trist dag for alle i Moods of Norway. Gründerne og styret vil takke alle våre ansatte for den utrolig gode jobben de har gjort i en så turbulent tid, sier Staalnacke og avslutter på følgende måte:

– Tusen, tusen takk for dansen.

Publisert: