Trådløs lyd som låter bra

Glem dokking-anleggene, nå er det trådløs overføring som gjelder når favorittmusikken skal spilles.

Publisert: Publisert:

— Folk ønsker ikke lenger å sette fra seg mobilen i en dokkingstasjon. Nå skal den være innen rekkevidde i lommen eller hånden, og musikken skal strømmes trådløst til høyt­taleren. Lade gjør man når man sover, sier Erik Wasa, salgssjef i Hi-fi Klubben Norge.

Han kan som så mange andre i bransjen melde om den reneste strømmingsbonanzaen om dagen, med økt etterspørsel etter trådløse høyttalere som kan settes opp i hjemmenettverket.

Men du må ikke ha tilgang til et tradisjonelt trådløst nettverk for å strømme musikken fra spilleren til høyttaleren via Airplay eller DLNA.

- Vi ser at stadig flere produsenter tilbyr trådløse høyttalere som bruker Bluetooth eller genererer sitt eget lille wi-fi-nettverk, slik at man kan strømme direkte fra mobilen i parken eller andre steder man ikke har tilgang til et trådløst nettverk, sier Wasa.

LES OGSÅ: Slik får du musikken trådløs

Positivt overrasket

Mange har vært litt skeptiske til lydkvaliteten på blåtann-overføring. Redaktør i lyd- og billedmagasinet Watt, Håvard Holmedal, mener lydkvaliteten er blitt langt bedre med den nye kompresjonsalgoritmen apt-X til Bluetooth.

— Det er fortsatt ikke CD-kvalitet, men det er uansett et stort skritt fremover. Jeg tror de fleste vil bli positivt overrasket når de hører lydkvaliteten, sier Holmedal.

Vi har bedt Holmedal og Watt-redaksjonen plukke ut et knippe av sine trådløse høyttalerfavoritter:

B&W A5

a5_1-JqN0CbRjGv.jpg

Pris: 3898, - Karakter: 10/10

Designen er langtfra like oppsiktsvekkende som Zeppelin-modellen B&W har hatt så stor suksess med. A5 er likevel svært stilig, og aluminiumstoppen er bare lekker. Airplay-tilkoblingen går som en lek, men her er ingen blåtann-mulighet. Lyden er både stram, detaljert og balansert, og lydbildet den varter opp med, er imponerende stort. Låter i beste B&W-tradisjon bra til det meste av musikk.

Pioneer WV-SMA4

Pioneersma4lrg-9A6oabKf5l.jpg

Pris: 2995, - Karakter: 9/10

Pioneer WV-SMA4 overrasker med en fyldig og godt balansert lyd. En innebygd subwoofer sørger for imponerende dypbass som gir musikken et fundament mange av konkurrentene kan misunne den. Wireless direct-funksjonen til Pioneer gjør det mulig å strømme via Airplay og DLNA uten å gå veien om et trådløst nettverk. Og ja, den kan selvsagt også spille på ditt vanlige nettverk.

Denon DSD500

EL_COCOON_PORTABLE_BK_01-BK4PaoEfSB.jpg

Pris: 2995, - Karakter: 9/10

Cocoon Home er en velutstyrt og attraktiv musikkspiller med et praktisk display i front. Oppsettet er likevel ikke veldig smidig. Enheten er ganske stor i diameter, men bygger til gjengjeld ikke all verden i dybden. Det gir god plass til høyttalerne. Det kan høres på den åpne, luftige og presise lydkvaliteten. Så lenge den ikke blir presset, låter det veldig bra.

Samsung DA E750

samsung-DA-E750-905x388-xJE5uSeCpS.jpg

Pris: 5200, — Karakter: 8/10

Denne lekre enheten, som mest av alt ligner på en senterhøyttaler, lar deg bruke både blåtann og Airplay, og også Samsungs eget Allcast Play for trådløs overføring. Her er også dokkingmulighet for Apple- og micro-USB-enheter, og den fungerer som trådløs høyttaler til Samsungs TV-er. Utstyrt med rørforsterker låter den særdeles anstendig så lenge den blir fôret med gode og ikke veldig komprimerte innspillinger.

Libratone Zipp

zipp-red-base_6-8C2nCneXnh.jpg

Pris: 2990, - Karakter: 7/10

Libratone Zipp skiller seg ut ikke bare med sin særegne og tekstilkledde design. Den kan som Pioneer sette opp eget nettverk som lar deg strømme trådløst direkte fra en mobil enhet. Zipp er superenkel å bruke mot et Apple-produkt. Den kompakte designen setter begrensninger for hvor dypt den går i bassen, og lydkvaliteten står ikke helt i stil med prisen, litt matt og innelukket som den er.

LES MER:

Med disse får du bedre TV-lyd

Planker-j48D3EtR_W.jpg

Publisert: