Tilbakekaller Toro tomatsupper og bernaisesaus etter funn av egg

Kommer med varsku til allergikere.

KALLES TILBAKE: En feil på fabrikken gjorde at disse saus- og suppeposene, som ikke skal inneholde egg, likevel gjorde det. Nå ber matgiganten folk i faresonen sjekke i skapet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Orkla Foods Norge informerte i en pressemelding mandag ettermiddag at fire av deres produkter tilbakekalles med øyeblikkelig virkning.

Matvarene tilbakekalles fordi de kan inneholde egg, og dermed gi allergiske reaksjoner hos personer med eggallergi.

Les også

2-åring satte peanøtter i halsen, operert tre ganger

Sjekk disse best før-datoene

— Vi vil be folk om å sjekke om de har bearnaisesaus eller tomatsuppe hjemme med disse best før-datoene. Om de finner produkter med de aktuelle datoene, vil vi be dem om enten å kaste produktet eller returnere de til oss. Vi vil gi erstatning for produkter som sendes inn til oss, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge i pressemeldingen.

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter:

  • Toro Tomatsuppe, med makaroni, merket Best før 06.03.2017
  • Toro Tomatsuppe, merket Best før 08.03.2017, 26.03.2017, 02.04.2017
  • Toro Bearnaisesaus, merket Best før 16.03.2017, 18.03.2017, 14.04.2017
  • Toro Bearnaisesaus Familiepakning, merket Best før 18.03.2017, 09.04.2017

To eggeallergikere tok kontakt

Bjørn Brennskag, kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, sier til oss at tilbakekallingen kommer på bakgrunn av to forbrukerhenvendelser.

— En kontaktet oss etter å ha fått allergiske reaksjoner etter å ha spist bernaisesaus, en annen etter å ha spist suppe. Det er to henvendelser for mye, og det er svært beklagelig, sier Brennskag.

Feilen er skjedd på Orklas fabrikker.

— Det er dessverre kommet litt egg inn i blandingen. Det kan være nok til å skape allergiske reaksjoner hos noen. Vi har gått tilbake i produksjonshistorikken. Vi håper nå at forbrukere som kan ta skade av matvarene får med seg hvilke parti det er snakk om, sier Brennskag.

De aktuelle suppe- og sausposene skal ikke inneholde egg. Dersom en vare gjør det, er produsenten forpliktet til å merke matvarene tydelig.

Produktene er kun potensielt farlige for personer med eggeallergi.

Glad det informeres raskt

Lene Gunvaldsen, kommunikasjonsrådgiver i Astma- og Allergiforbundet, sier forbundet er glade for at matvareprodusentene er raskt ute og tilbakekaller når de finner feil i produksjonen.

— Det viser at de tar dette på alvor. For en person med alvorlig eggallergi, kan selv en liten mengde egg føre til problemer. Det vil også være andre som kanskje ikke vet hvor store mengder de kan få i seg før de får allergiske reaksjoner, sier Gunvaldsen.

Publisert: