LG lanserer heftig OLED-TV

Den syltynne 77-tommeren har en helt unik utformning.

TOPPMODELL: LG er sammen med Panasonic de eneste som tilbyr TV-er med OLED-teknologi, her med deres nye toppmodell i den like nye Signature-serien. FOTO: Ole Henrik Johansen / Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Las Vegas/Tek.no: LG er en av elektronikkgigantene som viser frem sine nye produkter på CES-messen som går av stabelen denne uken.

På forhånd hadde koreanerne avslørt en ny versting-TV med 8K-oppløsning, det vil si fire ganger høyere skjermoppløsning enn dagens 4K-TV-er, men hadde likevel flere ess i ermet på pressekonferansen.

Her lanserte nemlig LG en helt ny serie, Signature, som består av en knippe eksklusive premiumprodukter. Blant annet et kjøleskap og en vaskemaskin. Og ikke minst en lekker OLED-TV som har et utseende vi knapt har sett maken til.

Syltynn OLED på 77 tommer

TYNN: Foten er helt spesiell på 77G6. Foto: Ole Henrik Johansen/Tek.no

Det første som slår oss er rammen rundt selve skjermen, som er i glass. Selv om vi ikke fikk lov å ta på selve skjermen, må vi si at dette oser kvalitet når vi betrakter den på kort avstand. Ved å bruke glass kombinert med OLED-teknologi er TV-en rekordtynn. Den måler kun skarve 2,57 millimeter, som ikke er tykkere enn fire kredittkort lagt sammen, ifølge LG.

Når vi ser på baksiden avTV-en som har fått modellnavnet 77GS, er den omtrent like tynn over alt, bortsett fra et lite område midt på nederst på TV-en. Her må tydeligvis noe elektronikk ta seg av overgangen mellom foten og selve skjermen.

Spesiell fot

Den nye Signature-TV-en har en rålekker glassramme rundt panelet. FOTO: Ole Henrik Johansen/Tek.no

Den løvtynne skjermen står plassert på en nokså spesiell fot laget av aluminiums-plater som ser ut til å være stablet lagvis, og som inneholder blant annet høyttalere og et eget basselement. På den enesiden kan vi så vidt skimte en egen av og på knapp.Foten kan også fungere som et veggfeste, ved at den kan brettes opp på baksiden av skjermen og festes i veggen. Denne løsningen fikk vi kun se illustrert på bilder, men løsningen virket som ganske så smart, selv om skjermen ble stående noe ut fra veggen.

Les også

Her bruker de Galaxy S6 Active som hockeypuck

Skal gi den beste bildekvaliteten

En ting er et eksklusivt utseende og utforming, hva så med bildekvaliteten?

Ifølge LG er dette en ekte råtass av en OLED-TV, som blant annethar bestått kravene for å være et premium-produkt godkjent av UHD-alliansen, samt at Dolby ogsåhar gitt den tommel opp for å kunne håndtere Dolby Vision fullt ut.

LOVER GODT: Førsteinntrykket av LG 77G6 lover godt. Foto: Ole Henrik Johansen/Tek.no

Den 77 tommer store skjermen takler med andre ord både krav til lysstyrke og fargegjengivelse i 4K med HDR-støtt (High Dynamic Rate). En teknologi som gir økt kontrastomfang og dynamikk fra det mørkeste svart til det lyseste hvitt.For bildeentusiastene er det også verdt å merke seg at panelet skal kunne gjengi 99 prosent av DCI-fargespekteret, og byr på rundt 512 nits med lysstyrke. _Mer om den siste bildeteknologien kan du lese

Les også

her

._

Etter hva Tek.no erfarer vil den nye råtassen fra LG dukke opp i butikkene i løpet av første halvår, men prisen er enda ikke kjent. Et godt stalltips er nok likevel at den vil koste det samme som en god bruktbil.

LG satser ikke bare på OLED:

Her kan du lese om den 8K-modellen fra selskapet

Les alle Tek-sakene fra CES 2016 på Tek.no sin saleside

Les også

Test av seks billige droner

Advarer mot de nye super-TV-ene

Publisert: