– Jeg vil spille mer fotball

– Hver dag når det ikke er trening, ringer jeg til noen som liker å spille fotball. Men det er ingen som vil være med ut. Hva skal jeg gjøre? skriver gutt (10).

FINT Å LEKE ALENE. Livet er fullt av dager uten noen å leke med. Derfor er det like greit å bli glad i å leke alene også, skriver Vera Micaelsen. Eller kanskje med en hund, som her.
  • Spaltist I Aftenposten Junior
  • Forfatter
  • Vera Micaelsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Denne artikkelen er fra Aftenposten Junior – Norges eneste avis for barn og unge. Hver uke svarer forfatter Vera Micaelsen på spørsmål om følelser.

Hei!

Jeg har fotballtrening to ganger i uken. Det synes jeg er altfor lite! Hver dag når det ikke er trening, ringer jeg til noen som liker å spille fotball. Men det er ingen som vil være med ut. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen gutt (10)

Hei du!

Jeg skjønner at du elsker å spille fotball, og da må du selv ordne det sånn at du får spille mer.

Foreldre bestemmer

Det er foreldrene dine som bestemmer hvor mye fotball du får trene. Det koster penger og ofte må foreldre både kjøre og delta på ting, og det er ikke alltid de har mulighet til å være så mye med som barna skulle ønske. Derfor må du nok klare deg med de to treningene i uken nå, og kanskje du får trene mer når du blir eldre.

Vera Micaelsen, forfatter

Ut på tur

Hvis du bor sånn at du kan gå til en fotballbane eller et sted hvor folk pleier å spille fotball, så kan du ta med deg en ball og gå på tur. Se om du finner noen som er ute og spiller, og spør om du får være med. Det kan være litt skummelt å spørre folk man ikke kjenner, spesielt hvis de er eldre enn deg, men det kan du øve på. Du kan også vise med kroppen at du har lyst til å være med. Om du henger i utkanten og trikser med ballen din, skjønner alle at du har lyst til å spille.

Du er din egen beste venn

Livet er fullt av dager uten noen å leke med. Derfor er det like greit å bli glad i å leke alene også. Det er masse du kan gjøre med en ball, og selv om det ikke er like gøy som å spille med venner, så er det bedre enn å sitte inne med maur i kroppen. Det er lurt å like å være alene, så det er bare bra du øver litt på det også. Jeg har hørt at da Martin Ødegaard var liten, løp han ut hele tiden og trikset og holdt på alene. Han hadde ikke tid eller lyst til å vente på andre som ikke ville være med. Og det viste seg jo å være en lur ting å gjøre.

Lykke til!

Klem fra Vera

Les flere spørsmål og svar fra Junior her:

Publisert: