Da venninnene ble skilt fra sine menn, flyttet de inn i samme hus

Slik får de det til å fungere.

ORIGINAL LØSNING: – Når det først er som det er med skilsmissen, har det å dele bolig med venninnen min vært en genial og god løsning, med masse trygghet, sier Hege Thelle. Det er blitt mange felles måltider i løpet av årenes løp. Her samles Sebastian, Marius, Aurora og Hege til frokost en lørdags morgen.
ORIGINAL LØSNING: – Når det først er som det er med skilsmissen, har det å dele bolig med venninnen min vært en genial og god løsning, med masse trygghet, sier Hege Thelle. Det er blitt mange felles måltider i løpet av årenes løp. Her samles Sebastian, Marius, Aurora og Hege til frokost en lørdags morgen.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Hege Thelle har vært skilt i 12 år. Hun har tre barn, eller fem hvis man regner med barna til venninne Anita Paulsen. Hege og venninnen skilte seg nokså samtidig, og ble fort enige om løse utfordringene ved å bo i fellesskap.

De deler en enebolig i Kristiansand med to innganger, men har felles garasje, hage, uteområder, vaskekjeller og boder. Og det er åpent tvers gjennom huset.

Les også:

Les også

- Å si «nå skal vi flytte». Det er nærmest barnemishandling!

— Det har vært en fantastisk løsning, både emosjonelt, økonomisk og praktisk. Vi har reist på ferier sammen, og vært til stede for hverandre hele tiden. For en ting er å ha god dialog med far i andre enden, men det er noe helt annet å ha en voksenperson i samme hus, sier Hege.

Reservemødre for hverandres barn

Opp gjennom årene har de hjulpet hverandre med alt, og blitt reservemødre for hverandres barn.

Hvis ungene falt og slo seg, var det hipp som happ hvem som dro på legevakten og hvem som var hjemme med de andre barna.

Det har vært en fantastisk løsning, både emosjonelt, økonomisk og praktisk. Hege Thelle

— Når det først er som det er med skilsmissen, så har dette vært en genial løsning med masse trygghet, sier Hege og fortsetter:

— Det er noe herk å ikke ha begge foreldrene under samme tak, og det er klart at jeg i mange tilfeller har tenkt at jeg kunne ønske jeg

MANGE PAR SKO: Hege Thelle og Anita Paulsen deler en enebolig med to innganger, men har felles garasje, hage, uteområder, vaskekjeller og boder. Og det er åpent tvers gjennom huset.

hadde klart det sammen med eksen. Det hadde vært praktisk. Men det hadde ikke vært noen god løsning. Så det å ha Anita som sparringspartner gjennom tykt og tynt, har vært helt uvurderlig, sier hun.

Hege er nylig gift på nytt, og den nye mannen fikser storfamilieløsningen på alle plan. De har ingen planer om å endre bofellesskapet.

Les også:

Les også

- Jeg blir så lei av å høre at alt er rosenrødt, det tror jeg ikke noe på

— Jeg har fem foreldre!

Annenhver uke har det vært fem barn i eneboligen, mens det den andre uken bare har vært ett. For Heges eldste sønn, Christoffer Aateigen (23), har bodd fast hos henne.

De to yngste, Sebastian Ulvseth (16) og Marius Ulvseth (14), har pendlet 50–50 mellom mor og far. Det samme har Anitas to døtre, Amalie Gunnufsen (18) og Aurora Falkum (13).

- Jeg tenker på forholdet mellom Anita og meg som et søskenforhold. Vi har aldri blitt lei av hverandre. Og jeg tror aldri det har gått en dag uten at jeg er utrolig takknemlig for at de er i livene våre, og at vi har fått til en slik ordning.

Hege tror også løsningen har vært fantastisk for barna.

— De har på mange måter vokst opp i en storfamilie med to voksne og fem barn. De krangler som søsken gjør, men når det gjelder, står de sammen. Utad er det oss.

Marius, Heges yngste sønn, er enig. Han synes selv han er heldig med å nesten ha fem foreldre.— Jeg har mamma og stefar, pluss at jeg har pappa og kjæresten. Og så har jeg Anita. For jeg tenker på Anita som mamma nummer to, sier Marius, som har vokst opp med å løpe fritt gjennom boligen.

14-åringen skal snart konfirmere seg, og da er hele huset på gjestelisten. Selvsagt.

— Anita, Aurora og Amalie er selvskrevne gjester. De står under kategorien «familie».

Artikkelen er levert av det nye månedsmagasinet Aftenposten Oppvekst.

Les også:

Les også

Politiet får kjeft når de avbryter barnas fyllefester

Les også

Konfirmantene får i snitt 20.000 kroner - og det er bare av foreldre og besteforeldre 

Les også

«Mandag morgen møter noen elever på skolen med en jetlag som tilsvarer en flytur til USA»

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst

Har du tips til lignende saker? Send oss en epost!

Publisert: