Frp kraftig fram på ny måling

Fremskrittspartiet kan ha stoppet velgerflukten til Høyre. Partiet får hele 22 prosent oppslutning på en ny måling.

Publisert Publisert

JENS OG JENSEN: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Frp-leder Siv Jensen i debatt på Håndverkeren i Oslo i forrige måned. Foto: SCANPIX

  • NTB

Oppslutningen er nesten like høy som valgresultatet for fire år siden, da Frp landet på 22,9 prosent. Tallene viser at 75 prosent av dem som stemte Frp i 2009, vil gjøre det samme i år.

Det er fjerde måned på rad går Frp fram på Norfaktas måling for Klasskampen og Nationen.

— Velgerne forventer at partiene snakker om egne løsninger, ikke at de bare slenger dritt om andre. Det går jo knapt en dag uten at en Ap-statsråd advarer om at vi skal snu likestillingen, rasere landbruket eller hva det måtte være sier Jensen til Klassekampen.

Dersom denne målingen hadde vært valgresultatet, kunne Høyre og Frp ha dannet regjering alene med 89 mandater på Stortinget.

Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng til 28,5 prosent, men er likevel det største partiet. Arbeiderpartiet går ned fra 29,2 til 27,4 prosent.

Kristelig Folkeparti faller 1,5 prosentpoeng til 4,6 prosent. Senterpartiet gjør et byks opp fra 3,7 til 5,1 prosent. Venstre går fram 0,2 prosentpoeng til 4 prosent, mens Sosialistisk Venstreparti går marginalt tilbake til 4,1 prosent.

Feilmarginen på målingen er maksimalt 2,8 prosentpoeng og høyest for de største partiene. Målingen er tatt opp 2. og 3. juli. (©NTB)

Diskuter saken under:

Publisert