«Tullemor» har fått kjærlighetsbrev hver eneste dag i 40 år

Kirsten Bresnan har til sammen fått over 10.000 kjærlighetserklæringer fra mannen sin.

Bill og Kirsten Bresnan, begge 74 år gamle, har vært gift i 38 år. De råder unge par til å legge vekk mobilen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Jeg elsker å få et kort hver kveld før vi legger oss. Jeg ville blitt knust om han glemte å gi meg et, sier Kirsten Bresnan (74) til Fædrelandsvennen.

Hun kommer opprinnelig fra Lista, men flyttet til USA med familien sin som åtteåring. Nå har hun vært gift med en svært romantisk amerikaner i nesten 40 år.

Historien om de romantiske kjærlighetsbrevene er fanget opp av mange medier over dammen de siste ukene, blant annet ABC News.

Skrev hilsen på toget

Paret møttes i New York i 1974, da Bill Bresnan underviste kandidater som ville bli lisensiert i verdipapirbransjen. Bill la merke til Kirsten med det samme:

- Jeg så denne nydelige, blonde og åpenbart nordeuropeiske kvinnen som kom inn i klasserommet mitt. Jeg ble slått av det samme lynet som må ha truffet Corleone fra Gudfaren da han møtte Apollonia på Sicilia, sier Bill (74).

De ble snart et par, og begynte å pendle sammen til Long Island.

— Jeg begynte med å skrive til henne på servietter mens vi drakk kaffe på toget. Det utviklet seg til små lapper, og etter hvert postkort, som jeg sendte mens jeg var på jobbreise i ulike byer i USA. Hun tok vare på dem, og etter hvert laget hun et arkivsystem for alle kjærlighetsbrevene, forteller Bill Bresnan (74).

(Se video under)

Romantisk

De små kjærlighetsbrevene ble daglige da paret giftet seg for 38 år siden, og nå rommer samlingen over 10.000 kjærlighetsbrev og -kort. Alt er samlet i 25 esker i parets hjem i New Jersey.

— Jeg frykter at jeg skal glemme å skrive til henne etter hvert som jeg blir eldre. Heldigvis har jeg alltid flere kort på lur. Jeg ønsker jo å fortsette med dette resten av livet, sier han.

— Bill er en veldig romantisk mann. Jeg skriver kort til ham også, men bare en eller to ganger i uka. Kortene vi gir hverandre er noen ganger morsomme, noen ganger ganske dumme, men for det meste romantiske og søte, sier Kirsten.

Kirsten Bresnan har fått over 10.000 kjærlighetsbrev. Disse har hun arkivert og samlet i 25 esker.

Ekteparet pleier kjærligheten på flere vis enn bare skriftlig.— Vi liker å være sammen, vi holder hender når vi går turer, kysser hverandre alltid om morgenen og om kvelden, og ler ofte sammen, forteller Kirsten.

Med årene har paret fått fire barn, hvor alle nå er gift. Tre barnebarn har det så langt blitt, og et nytt ventes i juli.

- Legg vekk mobilen

- Hvilke råd har dere til unge par?

— Jobb med forholdet hver eneste dag! Kommuniser om alt, gå aldri til sengs med noe uoppgjort, og mens vi snakker om å gå til sengs: ikke ha TV på soverommet! Det er ikke det soverommet er til for.

Jeg blir gal av å se unge folk på restaurant som har ansiktet ned i en skjerm i stedet for å se på hverandre over et brennende stearinlys. Bill Bresnan, romantiker

Paret mener også at det er viktig å sette av tid til å «date» regelmessig.

— Folk må slutte å bruke elektroniske duppedingser hele tiden. Jeg blir gal av å se unge folk på restaurant som har ansiktet ned i en skjerm i stedet for å se på hverandre over et brennende stearinlys, sier Bill.

Selv tenner paret stearinlys hver kveld og har alltid på romantisk bakgrunnsmusikk.

Norsk kallenavn

Til tross for at Kirsten har bodd i USA nesten hele livet, så har hun beholdt både sitt norske kallenavn «Tullemor», samt flere norske tradisjoner ved like.

Brian og Kirsten Bresnan forteller at de alltid kysser hverandre både morgen og kveld.

— Jeg lager fortsatt lapskaus og ertesuppe. Hver jul spiser vi torsk med kokte poteter og smeltet smør med oppskårne, hardkokte egg i. Det laget alltid mora mi. Jeg har også oppskriften på kransekake. Det har jeg bare laget én gang siden det var så mye arbeid, men det smaker nydelig.Paret har vært i Norge sammen fem ganger. De holder nær kontakt med Kirstens familie i Farsund, Vanse, Søgne, Kristiansand og Oslo.

— Jeg kan fortsatt snakke og skrive norsk, men det blir ganske enkelt språk, sier hun.

Les også:

Les også

Maria og Erlend fant kjærligheten via chatten i et ordspill

Les også

«Besteforeldre er den nye festgenerasjonen»

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebookgruppeog Twitterprofilfor Familie og oppvekst.

Publisert: