Slik blir skrekk-utgaven av Pokémon Go

Forestill deg pokémon inne i ditt eget hus – men i stappmørke. Med spøkelser i stua i stedet for pokémon i parken. Night Terrors blir neppe noe for den skvetne.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Kjempesuksessen Pokémon Go får det til å se ut som om de små lommemonstrene befinner seg ute i virkelige omgivelser.

Mange har lurt på hva som blir neste hit innen augmented reality (AR), på norsk gjerne kalt utvidet virkelighet. En av de heteste kandidatene er spillet Night Terrors , som er planlagt utgitt til Halloween i høst, skriver Aftenposten.

Spillet går mye, mye lenger enn forgjengerne i å smelte sammen digitale effekter og virkelighet. I Pokémon blir lommemonstrene bare plassert inn i søkerbildet fra kameraet. Det ser ofte ikke spesielt overbevisende ut. Skal vi tro forhåndstraileren, blir Night Terrors noe helt annet.

Skremt? Hjemme alene blir ikke det samme med Night Terrors.

Utviklerne i Novum Analytics lover at avanserte algoritmer skal gjøre det mulig for mobilen din å skanne huset du er i og gjøre det om til en spillarena. Mobilen skal kunne lage en 3D-modell av huset ditt og deretter plassere inn de skumleste eklingene du ikke kan forestille deg.For å unngå at det ser ut som dårlig datagrafikk på en mobil, skal ekte skuespillere og fysiske rekvisitter fra en skrekkfilm limes inn i hjemmet ditt.

Les også

Er Pokémon Go-hypen i ferd med å avta?

Skru av alt lyset

Når høstkvelden har falt på, blir jobben din å skru av alt lys i boligen og ta på deg hodetelefoner. Det eneste lyset som er tillatt, er lampen på mobilen. Du går altså i blinde når du går rundt, med unntak av det du ser på skjermen.

Spillet skal kunne få bilder til å falle ned fra veggene og avdekke skummel skrift i blod på tapetet.

Spillet benytter også såkalt binaural audio, en helt spesiell opptaksteknikk som langt overgår surroundlyd og får lydene til å høres ut som om de virkelig kommer fra rommet rundt deg, til tross for at det bare er vanlige hodetelefoner som skaper den.

Klangen tilpasses også størrelsen på hvert enkelt rom, slik at den skal bli mest mulig overbevisende.

Night Terrors bruker ikke datagrafikk, men effekter filmet med video - for å gjøre det enda mer realistisk.

Ifølge utviklingsleder Bryan Mitchell skal spillets endelige utforming være helt avhengig av akkurat hvordan akkurat ditt hjem ser ut.

Spillet har vært under utvikling i et par år allerede, og har hentet inn over en halv million kroner via folkefinansieringsnettstedet Indiegogo. Det er ikke mye for å få laget et dataspill, men selskapet bak har også skutt inn et ukjent beløp. Indiegogo brukes ofte for å skape entusiasme i utviklingsfasen i tillegg til å hente inn penger.

Handlingen og målet er enkelt: 1: Redd jenta. 2: Hold deg i live. Utfordringen blir å finne ut av hvordan du skal få til akkurat det. Det eneste som er sikkert, er at det neppe nytter å sitte i sofaen, hinter utvikleren.

Les også

Telias «fri roaming» er ikke helt fri

Nytt personvernmareritt?

Pokémon Go -utvikler Niantic har gjennom sitt forrige spill Ingress samlet inn enorme mengder bilder av severdigheter verden over, fordi spillerne har sanket det inn for dem ved å delta i spillet. Dette gjorde det mulig å plassere og bruke de samme stedene i Pokémon Go .

Det store spørsmålet er om Night Terrors kan brukes til å sikre utvikleren innsyn i private hjem over hele verden. Kan hjemmet ditt bli ulovlig overvåket fordi du spiller spillet?

«I vilkårene vil det fremgå klart at vi ikke samler inn det som er lagret lokalt på din enhet, og vi har ikke engang til gang til dette materialet,» parerer utviklerne.

Les også

Mobiler med bøyelige skjermer

Overvåker opp hjerterytmen din

Novum Analytics forsikrer i stedet at selskapet vil bruke alle tenkelige teknikker for å skremme vettet av deg. Blant annet er spillet kompatibelt med smartklokken Apple Watch.

Spillet vil overvåke hjerterytmen din dersom du har en slik, og dermed sørge for at du er skikkelig redd. Reagerer du ikke på virkemidlene med hjertebank, pøses det bare på med enda flere fæle effekter.

Uansett om Night Terrors lykkes eller ikke, er det grunn til å tro at spillerne snart er mottakelige for mer AR. Tall fra Bloomberg tyder på Pokémon Go for lengst har passert popularitetstoppen.

Likevel har tilbakegangen vært relativt langsom. Tall fra 16. august viste at rundt 30 millioner spillere daglig spillet, en nedgang fra rekordhøye 45 millioner daglige spillere da toppen ble nådd omtrent en måned tidligere.

Les også

Viafree tilbyr hundrevis av TV-serier helt gratis

Les også

Vil at flere skal fly droner

Teknologimagasinet tester vanntette mobiler:

Publisert: