14 ting du ikke ante før du fikk barn

Det hjelper ikke hvor mye du prøver å forberede deg på foreldrerollen. Enkelte ting lærer man kun av egen – til tider smertefulle – erfaring.

TIDLIG PÅ'N: Det er utrolig hvor mye man kan få gjort før klokken 08 en søndag morgen når man har en eller flere «vekkerklokker» som synes dagen starter 05.35.
  • Hilde Rindal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

1. Dobørsten virker nærmest som en magnet på småbarn som akkurat har lært å bevege seg selv. Det er en fristende leke som blant annet kan brukes som hårbørste.

2. Kattemat virker også svært fristende på den samme målgruppen. Likevel finner de fort ut at det ikke smaker som kjeks, og at mamma kan lukte det på ånden når de har vært bortpå.

3. Man bør ikke la barna hoppe på trampoline når de har diaré.

4. Befrielsen av å slippe ut av bleien kan sette i gang en fontene på stellebordet hos små guttebarn.

5. Pottetrening kan føre til at mamma og pappa må plukke bæsj fra stuegulvet – noe de etterhvert finner helt naturlig.

6. Du kan rope deg hes for å få ungene til å komme og spise, men lyden av et knirk i trappa er nok til å vekke dem fra dyp søvn.

TRAMPOLINE. Det er ikke lurt å la barnet hoppe på trampoline dersom det har diaré... Ill.foto.

7. Maten de små håpefulle mumset i seg med god appetitt i forrige uke, liker de absolutt ikke lenger når du entusiastisk serverer det til middag igjen.8. Det er faktisk mulig å fange opp plutselig spy fra et reisesykt barn i de små papirposene på flyet. Det pinlige er å gi den fulle posen til flyvertinnen etterpå.

9. Barn kan bli så oppslukt av barne-tv at de ikke legger merke til at katten kommer inn med en halvdød mus og legger seg i sofaen ved siden av dem.

10. Det går faktisk an å lengte til God morgen Norge starter.

11. Det er utrolig hvor mye man kan få gjort før klokken 08 en søndag morgen når man har en «vekkerklokke» som synes dagen starter 05.35. 12. Du vil helt sikkert, mer enn en gang, komme på jobb med de blå posene fra barnehagen/helsestasjonen utenpå skoene.

13. Å vaske gulp fra skulderen og å tørke av snørrflekker på bukselårene dine blir fast rutine (helst) før du går hjemmefra.

14. Bittesmå babyer med bare gode intensjoner kan både klype, lugge, skalle og bite (au, puppen) med imponerende kraft.

Kilder: Erfarne mødre, magasinet Mamma

Gravid?

Les også

Dette er svangerskapet - uke for uke

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst

Publisert: