Dette Netflix-trikset bør alle kunne

Hemmelig sjangerliste gir deg mer ut av abonnementet ditt.

B-GRØSSERFILMER: En av sjangerne som åpenbarer seg i Netflix ved hjelp av ogre-crypt.com er sjangeren B-grøsserfilmer hvor Netflix varter opp med 10 titler.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sliter du med å finne noe nytt og spennende på Netflix?

En gjenganger blant innvendingene mot den amerikanske strømmetjenesten her hjemme, er at utvalget er for lite i den norske Netflix-utgaven. Mange synes det kan være vanskelig å finne noe nytt.

Netflix selv liker å skryte av hvor gode de er til å anbefale relevant innhold til hver enkelt bruker, og man kan selv søke i diverse sjangere. Vår erfaring er at vi ofte støter på mye av det samme innholdet.

Vil ramme mange nordmenn:

Les også

Netflix strammer inn

Fiffig løsning

Men det finnes en annen og langt mer finmasket søkemulighet på jakten etter nytt innhold. Netflix har nemlig indeksert innholdet sitt i en lang rekke underkategorier. Langt flere enn de sjangerne Netflix i utgangspunktet lar deg søke i.

PÅ MOBILEN: Slik ser det ut på Safari. Klikk på ønsket sjangersøk og du rutes direkte til Netflix. Vel og merke om du har et abonnement. FOTO: Skjermdump

Det har nettstedet ogres-crypt.com utnyttet til fulle, skriver blant andre bt.dk. Her finner du en komplett liste over underkategoriene Netflix-innholdet er sortert etter. Kategorier asom spenner fra B-grøssere og Sci-fi fra 1930-årene, til sentimentale sportsfilmer og tenåringsdramaer.Eller hva med å søke i kategoriene skandinaviske thrillere eller barnefilmer for alderen åtte til ti år? Du kan også søke etter filmer med en bestemt skuespiller. Her bør det med andre ord være noe for enhver filmsmak.

Kan du disse?

Les også

Ti enkle Netflix-tips du neppe visste om

Slik gjør du det

Fra nettsiden er det bare å klikke på ønsket sjanger, og ogres-crypt.com sørger for å sende deg til riktig sjangersøk i Netflix. Eller du kan simpelthen lime inn sjangerkoden i nettleserens adressefelt, være seg på PC eller mobil: www.netflix.com/browse/genre/xxxx.

ENKELT: Stort enklere ogres-crypt.com kan det neppe gjøres. FOTO: SKjermdump ogres-crypt.com fra PC.

For ordens skyld: Du må fortsatt ha et gyldig Netflix-abonnement, og det er kun titler som er rettighetsklarert for den norske utgaven av Netflix som vil dukke opp. Dette er med andre ord ingen løsning som opphever geoblokking og gir deg tilgang til hele Netflix-katalogen.I praksis betyr det at du vil oppleve å få et begrenset antall eller ingen treff i en del av de smale kategoriene, men vår erfaring er at det er vel verdt et forsøk i jakten på nytt innhold og mer valuta for abonnementsavgiften.

Hvilken er best?

Les også

Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen

Les mer om strømming:

Les også

Lanserer ny strømmetjeneste for norsk film

Les også

Hver tredje ungdom bruker ulovlige strømmetjenester

10 TV-serier du må se denne vinteren:

Publisert: