- Skuddskader i alle kroppsdeler

Sykehuset avsperret og sikret.

STOR TRAFIKK: Helikoptre og ambulanser har gått i skytteltrafikk til Ullevål sykehus fredag ettermiddag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Sent fredag kveld var totalt 17 personer bekreftet omkommet etter de to terroraksjonene. Syv mistet livet i bombeangrepet mot regjeringskvartalet, mens minst ti døde i skytingen på Utøya.

Ullevål universitetssykehus opplyser klokken 22.30 at det er kommet inn totalt 22 hardt skadde personer etter de to terroraksjonene på Østlandet.

— Jeg har vært her i 40 år, og jeg har aldri opplevd noe så forferdelig, sier sykehusets kommunikasjonsrådgiver Alf Terje Bøhler til bt.no.

Ambulanser i kolonne

BT-journalist Magnus Aamo Holte er ved Utøya. Ved 22.30-tiden så han et titall ambulanser forlate stedet og kjøre i kolonne mot Oslo.

IMG_1285.JPG

— Vi er på stedet der redningsoperasjonen organiseres fra. Røde Kors er her med båter, og de kjørte inn dykkere i sted, sier Holte.Han kan se over til Utøya fra der han står.

— Det er sperre her, så vi kommer ikke lenger. Her er også politibiler og sivile biler med blålys, sier han.

Søk etter personer er nå satt i gang på og ved Utøya.

— Vi setter i gang med søk etter personer både langs land og i sjøen fra båt. Vi vet at folk har prøvd å svømme over, sier beredskapsleder Anders Sten Nessem i Norske redningshunder.

Søket vil fortsette med søket så lenge det er nødvendig.

— Jeg ser at båter er satt på sjøen. De søker med lyskastere. Det er også bevegelse i fjæra på Utøya med politi, Røde Kors og annet redningspersonell. Her vi er nå, er det ganske trykket stemning blant redningspersonellet, forteller Magnus Aamo Holte.

Livstruende

Fagdirektør Erik Karlsen (t. h.) og overlege Pål Aksel Næss.

På Ullevål universitetssykehus løper leger, sykepleiere og ambulansemannskaper i skytteltrafikk mellom innkomne helikoptre.— Vi har behandlet 22 personer til nå, opplyste Pål Aksel Næss, overlege i avdeling for traumatologi, på en pressekonferanse klokken 22.30 i kveld.

Flere av de skadde har livstruende skader, ifølge overlegen. Ti behandles for eksplosjonsskader eter Oslo-bomben. Tolv for skuddskader eter Utøya-massakren.

— Vi behandler skuddskader i alle kroppsdeler, sier overlegen.

Han legger til at alle som er kommet til Ullevål, fremdeles er i live.

— Vi venter også flere pasienter utover natten. Vi har kapasitet til dette, sier Næss.

- Svært takknemlige

Ullevål er nå nærmest stengt for andre pasienter. Hjerte- og slagpasienter sluses videre til Rikshospitalet.

Minst 50 personer er behandlet ved Legevakten i Oslo. I tillegg er mange sendt til andre sykehus i området.

Blodgivere har strømmet på i hele kveld eter innstendige oppfordringer fra legene.

— Vi har nå rikelig med blod. Responsen har vært veldig god. Vi er svært takknemlig, sier fagdirektør Erik Karlsen.

Sykehuset sikret

Sykeshuset er strengt regulert etter bombeeksplosjonen i Oslo fredag ettermiddag. Mye av trafikken til sykehuset er avsperret, og de få som skal inn på sykehuset blir strengt kontrollert.

Det forteller BTs journalist på stedet, Siv Sæveraas.

— Helikoptrene går i skytteltrafikk inn og ut av sykehuset. Nå landet det nettopp tre helikoptre på kort tid. Det siste som kom nå, tok rett av igjen. Ambulanser kommer inn hele tiden, det går i ett, sier Sæveraas.

Publisert: