Skuterfølge på ni gjennom isen på Svalbard – tre alvorlig skadet

Et snøskuterfølge med ni personer gikk gjennom isen på Tempelfjorden på Svalbard. Alle er kommet til rette.

Publisert Publisert

GIKK GJENNOM ISEN: Redningshelikopteret ankommer Longyearbyen med noen av personene i snøskuterfølget. Foto: NTB scanpix

Det ble satt i gang en stor redningsaksjon torsdag ettermiddag da et snøskuterfølge på ni personer gikk gjennom isen på Tempelfjorden på Svalbard.

Ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge kom meldingen om ulykken like før klokken 18 torsdag.

Foreløpig er fire personer sendt til Longyearbyen sykehus.

– Tre pasienter på sykehuset har alvorlige skader, mens én har moderate skader, sier pressevakten ved Universitetssykehuset Nord-Norge torsdag kveld.

To ambulansefly, ett fra Tromsø og ett fra Alta, er sendt til Svalbard slik at pasienter kan bli fraktet til fastlandet om det blir nødvendig.

Alle funnet

Da meldingen om ulykken kom sendte Sysselmannen rakst ut to helikoptre.

Seks av de russiske statsborgerne i snøskuterfølget ble raskt gjort rede for, mens de tre siste opprinnelig ble meldt savnet.

– Klokken 18.25 hadde det første helikopteret plukket fire personer opp fra sjøen. Disse ble fløyet inn til Longyearbyen sykehus, skriver HRS i Nord-Norge i en pressemelding.

Senere kom det en ny oppdatering om at alle ni var kommet til rette. I tillegg til de fire som ble sendt til sykehus, ble to personer hentet opp av kystvaktskipet KV «Svalbard». Én av disse var i god form, mens den siste fikk behandling for nedkjøling.

– De tre siste er i god behold

De tre som ble meldt savnet tidligere på kvelden ble plukket opp av et annet snøskuterfølge i området.

– De tre siste i skuterfølget er positivt identifisert og er i god behold. De blir fløyet inn til Longyearbyen med helikopteret til Sysselmannen, skrev HRS Nord-Norge kl. 20.40.

Publisert