Facebook åpner for å kommentere med videoer

Videokommentarer skal gi mer «oppslukende samtaler».

VIDEO: Når du trykker på kameraikonet nede til høyre i kommentarfeltet vil du snart også kunne laste opp videoer, ikke bare bilder som tidligere. FOTO: Skjermdump Facebook.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Strekker ikke ord og bilder til når du skal kommentere en Facebook-post? Nå kan du snart svare eller kommentere poster med videoer, skriver Facebook-utvikler og prosjektleder Bob Baldwin.

Så langt har du bare kunnet laste opp bilder, men nå skal det også bli mulig å svi av videoer i kommentarfeltet. Det vil skape mer engasjement og «oppslukende samtaler», tror Facebook.

Det handler selvsagt også om å holde brukerne på egen plattform og om å gjøre konkurrentenes tjenester irrelevante og overflødige både for brukere og annonsører. Ikke rart kampen om den beste videofunksjonaliteten er knalltøff.

Video i kommentarer kan brukes på både Facebook-sider, -grupper og -arrangementer, og fungerer på desktop, Android og Ios.

Den nye videoopplastingsmuligheten som Facebook viste frem prototypen på i vinter, vil angivelig bli tilgjengelig globalt i disse dager. Skjønt erfaringsmessig tar det litt tid før nye Facebook-funksjoner dukker opp hos alle. Det er med andre ord ikke sikkert du får lastet opp videoer allerede i dag.

Les også

Apples Siri ringte ambulansen, reddet ettåring

360 graders bilder

Zuckerberg og co. har også startet utrullingen av 360-graders bilder. På 360 bildene dukker det opp et kompasslignende symbol som du manøvrer rundt i bildet på, forklarer Facebook i en blogg-post.

360: Facebook støtter 360 graders bilder.

360-bildene kan du se både på mobil— og desktop, eller med VR-briller om du vil du ha en best mulig 360-opplevelse. Facebook er som kjent rett så VR-giret om dagen, og de første eksemplarene av de Facebook-eide Oculus Rift VR-brillene er omsider ute hos kundene (PS! Vi har også fått vårt eksemplar i hus - test kommer snart!).

På mobiler som er kompatible med Samsung Gear VR vil det dukke opp en knapp øverst i venstre hjørne som heter «se i VR».

— Den store forskjellen med 360 Photo er at du kan ta bildene med din egen mobil, enten panoramabilder eller bruke en 360 kamera-app, skriver Mark Zuckerberg på sin egen Facebook-side.

Og ja, du kan selvsagt også bruke et 360-graders kamera om du har et.

Les også

Facebook vil gjøre VR til en sosial plattform

Les også

Facebook tvinger Messenger-brukere til å installere ap

Teknologimagasinet: Slik får du krystallklar lyd på Iphone:

Publisert: