- Direkte flaut å komme med denne bilen

Politiets rusthaug vekker oppsikt.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Deler av landets politibiler forfaller og må repareres for titusenvis av kroner hvert år. Politidistriktene har ikke råd til nye biler, og fikser heller på de gamle vrakene.

Ved Søgne og Songdalen lensmannskontor i Vest-Agder har man i 2011 brukt nesten 130.000 kroner på verkstedreparasjoner av kontorets utslitte Mercedes Vito fra 2006. Neste år forventer man ytterligere verkstedbesøk, og de blir ikke billige.

Sørlendingenes politibil har gått over 340.000 kilometer.

Tvilsom kåring

Nettstedet Politiforum har invitert politifolk landet rundt til å delta i en heller lite ærefull kåring av landets verste politibiler.

Det mangler ikke på morsomme bidag, men viser samtidig en bilpark i alvorlig forfall.

– Redaksjonen er i tvil om vi skal gratulere med kåringen. En sympatierklæring med lensmannsbetjentene i den utslitte bilen hadde vært mer på sin plass, skriver Politiforum om bilen fra sørlandet.

Denne utslitte bilen må Kriminalteknisk avsnitt i Oslo ta til takke med.

Flaut å kjøre vrak

Kriminalteknisk avsnitt ved Oslo politidistrikt har en sivil Mercedes Vito som brukes til å transportere beslag fra åsteder.

Den glir uten tvil inn i tvilsomme miljøer med sine mange bulker, rusthull og defekter.

– Det er direkte flaut å komme som politi til alvorlige åsteder med denne bilen, sier politiets tillitsvalgte Morten O. Sandnes til Politiforum.

Ikke nok nye biler

Volkswagen Passat fortsetter sin karriere som Norges offisielle patruljebil, etter en omdiskutert anbudskonkurranse tidligere i år.

Men selvom politidistriktene får nye biler med jevne mellomrom, dekker ikke disse behovene. Dermed må rusthaugene med opptil flere hundre tusen kilometer på telleren fortsatt være i operativ tjeneste.

Morten O. Sandnes opplyser at man har forsøkt å skifte ut den slitne Mercedesen, men at det ikke finnes penger.

— Jeg regner med at denne bilen skal rulle i flere år før vi får noe som er mer presentabelt, sier han.

Publisert: