Martine-støttespiller stukket ned

En 27-åring jemenittisk Martine-aktivist ligger alvorlig såret på sykehus, etter at han ble stukket ned natt til onsdag, skriver Dagbladet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Få timer etter at 27-åringen marsjerte med en plakat med bilde av drapsofferet Martine Vik Magnussen ble han overfalt og stukket med en skarp gjenstand i underlivsregionen. Først flere timer seinere ble han funnet og brakt til sykehus i all hast.

— Han sier at han gikk inn i teltet som han vanligvis sover i, og etter det husker han ingenting, før han våknet opp på akuttmottaket, opplyser Mohammed Al-Haroni fra Jemen til Dagbladet. Han jobber ved Universitetet i Tromsø, men holder tett kontakt med hjemlandet.

Ifølge Al-Haroni er 27-åringen påført så omfattende skader at det er usikkert om han noensinne vil være i stand til å få barn. Al-Haroni forteller at det ikke er uvanlig i Jemen å angripe meningsmotstandere med en skarp gjenstand i underlivsregionen.

Martine-stiftelsen har fått hjelp fra opprørsbevegelsen i Jemen til å produsere og distribuere løpesedler der det blir utlovet en dusør på 110.000 kroner for opplysninger som fører til at den drapsetterlyste milliardærsønnen Farouk Abdulhak (24) blir utlevert til England.

23-årige Martine Vik Magnussen fra Nesøya i Asker ble drept i London natt til 14. mars 2008. Britisk politi har siktet Abdulhak for drapet. Han reiste til hjemlandet Jemen før drapet ble oppdaget.

Publisert:
Norske Martine Vik Magnussen ble drept i London natt til 14. mars 2008.