Rabalder etter motstand mot skolegudstjenester

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) går til frontalangrep på Human-Etisk Forbund (HEF), som hun mener fører et korstog mot kristendommen.

Publisert: Publisert:

OPPGITT: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Scanpix

NTB

I et intervju med den kristne avisen Dagen beskylder Listhaug HEF for å «hausse opp stemningen» og «legge kjepper i hjulene for alt som har med kristendommen å gjøre». Bakgrunnen er forbundets motstand mot skolegudstjenester.

– Parodisk

– Jeg mener det føyer seg inn i rekken av usakligheter fra Human-Etisk Forbund. De har blitt manisk opptatt av å bekjempe alt som har med kristendommen å gjøre, slik det nesten begynner å bli litt parodisk. Dette fortoner seg som et korstog mot kristendommen, sier hun.

Pressesjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund reagerer sterkt på angrepet fra Listhaug, som han omtaler som «Trump-retorikk».

Les også

Gudstjeneste er en viktig erfaring for elevene

– Pinlig

– Jeg synes det er pinlig at en sentral, norsk politiker avslører sin uvitenhet på denne måten. Det minste man bør kunne forlange er at folk i sentrale stillinger gjør et minimum av anstrengelse for å sette seg inn i hva de hun ønsker å angripe mener.

Onsdag kveld beklaget statsminister Erna Solberg (H) at enkelte skole velger bort julegudstjenester, et utspill som ble omtalt som lite samtidsorientert av Human-Etisk Forbund.

Publisert: