Lokførerne og NSB kom til enighet

Meklingen mellom lokførerne og NSB endte med enighet tre timer på overtid natt til torsdag. Dermed blir det ingen streik.

TOGENE GÅR: Togtrafikken går som normalt. Streiken er avverget. EIRIK BREKKE

NTB

Forhandlingene mellom partene sporet av under årets mellomoppgjør. Manglende enighet om en løsning gjorde at de fikk opp dampen og samlet seg hos Riksmekleren onsdag klokken 10. Der satt de da meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til torsdag, og samme kontor ble endestasjon for samtalene tre timer på overtid da 17 timers forhandlinger ble belønnet med grønt lys.

— Det blir derfor ikke streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund, og togtrafikken går som normalt, opplyser kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Norsk Lokomotivmannsforbunds (NLF) leder Rolf Jørgensen betegner meklingen som krevende. Men han mener oppgjøret er akseptabelt for medlemmene. Det var i all hovedsak pensjonsspørsmål som førte til signalfeilen mellom partene, men Jørgensen mener lokomotivførerne til slutt fikk en bra avtale med NSB.

— I meklingen har vi fått gjennomslag for endringer i tilleggene, slik at mer av lønnen blir pensjonsgivende. Dette var vårt viktigste krav. Dermed unngår vi streik, sier han.