Politiet planlegger ny leteaksjon i Troms

Troms politidistrikt skal torsdag morgen holde et planleggingsmøte for den videre leteaksjonen etter fire savnede turgåere i Tamokdalen i Troms.

Publisert: Publisert:

Hjelpemannskaper er klare for leteaksjon i Tamokdalen i Troms onsdag kveld. Fire personer er savnet i Tamokdalen, men på grunn av snøskredfare blir bakkemannskap ikke satt inn i søket. Foto: Norsk Folkehjelp / NTB scanpix

NTB

Møtet finner sted i politihuset klokken 8, opplyser Troms politidistrikt til NTB.

– Vi skal i samråd med blant andre Hovedredningssentralen Nord-Norge planlegge videre innsats. Vi håper å komme i gang så fort som mulig, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt.

– Det blir tatt vurdering rundt helikopter, Røde Kors og om det lar seg gjøre å fly over området å se. Det er kort dagslys i området. Da bør det skje det noe på formiddagen, såfremt været tillater det, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen i HRS Nord-Norge til NTB.

De savnede er en svensk kvinne og tre finske menn, har politiet opplyst til det svenske nyhetsbyrået TT. De hadde vært på topptur i området. De fire ble sist observert rundt klokken 14 onsdag. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Det ble også observert et større skred i området turgåerne er savnet. Det er observert skispor som går inn i skredet, men det er foreløpig ikke observert skispor som kommer ut av skredet.

På grunn av stor snøskredfare og dårlig sikt ble søket avsluttet sent onsdag kveld.

Publisert: