Streikefaren over på flyplassene

Det er pause i flyplassmeklingen – ny meklingsfrist 4. september. Dermed er streikefaren over.

Publisert:

MEKLING PÅ OVERTID: Fly kan bli stående på bakken hvis det ikke oppnås enighet i to meklinger denne uken. Avinor advarer om alvorlige konsekvenser. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

NTB

Nesten åtte timer på overtid ble partene enige om å sette meklingen i flyplassoppgjøret på pause frem til høsten. Streik er avverget i denne omgang.

LO Stat, YS Spekter og Spekter har sittet i mekling siden torsdag formiddag, uten å klare å bli enige. Nå er meklingen satt på pause. Ny frist er 4. september, og en eventuell streik vil dermed først være et faktum 5. september.

– Etter forslag fra mekleren ble partene enige om å ta en pause i meklingen for Avinor AS og Avinor Flysikring AS for å diskutere krevende spørsmål knyttet til overenskomstrevisjonen 2018, heter det i en melding fra Riksmekleren fredag morgen.

Det vanskeligste spørsmålet er etter alt å dømme om de ansatte fortsatt skal ha rett til å forhandle om pensjon også i fremtiden.

Brøt forhandlingene

Partene brøt hovedforhandlingene 8. juni ettersom NHO ikke ville imøtekomme flyteknikerne på noen av punktene som var viktige for dem, blant annet helse og nattarbeid.

Medlemmene i NFO kommer fra både Norwegian, SAS og Widerøe, og det er varslet plassoppsigelse for 430 av organisasjonens rundt 500 medlemmer i tariffområdet.

NFO går forsiktig ut og har valgt å bare ta ut tre medlemmer i en eventuell streik i første omgang, én person i hvert av de tre selskapene.

Publisert: