Sponheim føler seg sviktet av sine egne

Lars Sponheim tar nå et oppgjør med sine egne partifeller som ikke gikk ut og støttet ham da Olaf Thommessen kom med flere påstander om partilederen i boken «På innsiden utenfor».

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

På tampen av sin tale til Venstres landsstyre lørdag, tok Sponheim et følelsesladet oppgjør med sine egne:

– Jeg må innrømme at jeg sliter litt med motivasjonen om dagen. Det er fordi jeg sliter med helt urimelige påstander om meg som kom fram i en bok her for noen dager siden. I boken påstås det at jeg bare etterlever mine egne interesser og ikke partiets. Det blir også sagt at jeg ikke er til å stole på. Disse to påstandene har blitt stående i det offentlige rom, og det kan jeg ikke leve med, sa Sponheim til landsstyret.

Venstre-lederen lurte på hvorfor ikke flere enn Odd Einar Dørum har stått opp og fortalt en annen historie om ham enn den som kommer fram i Olaf Thommessens bok.

Ensom

– Den dagen disse påstandene kom, er den mest ensomme dagen jeg har hatt i hele mitt Venstre-liv, sier Sponheim til NTB.

– Er du skuffet over ditt eget parti?

– Ja, jeg føler meg sviktet av Venstre på dette punktet. Folk i partiet har vel tidd stille på grunn av en misforstått oppfatning av at bare man holder kjeft, så glir ting over, sier en opprørt Sponheim.

Han sier at han ikke kjenner seg igjen i påstanden om at han ikke har jobbet for partiet:

– Jeg kunne ha levd et mye behageligere liv enn jeg har gjort, og jeg syns virkelig jeg har ofret meg for partiet mitt. Påstanden om at jeg ikke er til å stole på, kjenner jeg meg heller ikke igjen i. Er det noe jeg setter høyt her i livet, så er det å holde ord, sier Venstre-lederen.

Avgang

Sponheim ser ikke bort fra at kritikken fra Thommessen og den manglende støtten kan framskynde hans avgang som partileder.

– Holder motivasjonen din fram til valget?

– Det får tiden vise. Kan hende er denne utblåsningen det som skal til for at jeg kan komme meg videre. Men akkurat nå sliter jeg med tanken på å stå opp klokken 5 hver dag, slik jeg gjør, og jobbe for å skaffe Venstre flere velgere.

Venstre-leder Lars Sponheim er skuffet over manglende støtte fra sine partifeller og tok et oppgjør med dem på partiets landsstyremøte lørdag.
Publisert: