Kan 10.000 tegn redde Twitter?

Twitter sliter med synkende brukerengasjement og aksjekurser.

UTFORDRENDE: Som så mange andre digitale bedrifeter sliter Twitter med å tjene penger. Så spørs det om en evetntuell overgang fra 140 til 10.000 tegn er det som skal til å snu en negativ trend.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Vil en økning til 10.000 tegn være positivt for Twitter? Svar i pollen nederst i saken

Twitter har vært synonymt med maks 140 tegn. Det blir det trolig snart en slutt på.

Etter at det amerikanske nettstedet re/code skrev at de hevdet å vite at Twitter vurderer å øke antallet tegn til 10.000 i løpet av kort tid, la Twitter-sjef Jack Dorsey ut en Twitter-melding (se nederst i saken) som langt på vei bekreftet dette.

Twitter som har slitt med synkende brukerengasjement og aksjekurser til tross for over 300 millioner aktive månedlige brukere, og som det siste året har man gjort flere grep for å øke engasjement og rekruttere nye brukere. Eksempelvis utvidelsen av direktemeldinger til nettopp 10.000 tegn.

NEDADGÅENDE: Tall fra Ipsos MMI viser at den dagelige og ukentlige brukerfrekvens blant norske Twitter-brukere går ned. FOTO: Ipsos MMI

I sin Twitter-melding skriver Dorsey, som i fjor høst returnerte til sjefsstolen etter å ha vært ute i flere år, blant annet at Twitter ikke startet opp med en tegngrense på 140, men raskt la den til for å kunne få plass i en SMS-melding. Har du latt deg påvirke?

Les også

Seks måter Facebook har forandret livene våre på

— 10.000 tegn er mye bedre enn 140

Spørsmålet mange nå stiller seg er om 10.000 tegn kan redde Twitter?

Kommunikasjonsrådgiver og ekspert på sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, er ikke i tvil. Han mener en eventuell økning til 10.000 tegn vil åpne for et helt annet engasjement.

— 10.000 tegn er mye bedre enn 140. Det betyr at tweets kan inneholde fullverdige argumenter i en diskusjon. I dag opplever jeg til stadighet at det ikke blir diskusjoner, men bare statements. I 2015 har vi også sett at Twitter skaper mindre engasjement.

Nygård-Hansen tror ikke en økning i antall tegn vil kunne slå negativt ut.

— Det er alltid noen som kommer med dommedagsprofetier når det innføres endringer, men samtidig ser vi gang på gang at brukerne fort venner seg, som da Twitter åpnet for bilder og video. Jeg tror dessuten ikke at vi kommer til å se tweets på mange tusen tegn. De fleste vil trolig ligge på mellom 140 og 4-500 tegn. Ved å øke antallet tegn kan Twitter også bli interessant som en bloggplattform, skjønt mikroblogg kan Twitter da neppe lenger kalle seg.

Han tror en av hovedårsakene til at Twitter sliter,er at de har fjernet integrasjon mot tredjepartsaktører og gjort altfor mye i 2015 for å gjøre Twitter til et mer lukket nettverk.

— Det har Twitter tatt inn over seg, og signalene derfra er at de ønsker å endre denne strategien. For det er ikke tvil om at Twitter skaper mindre engasjement enn tidligere, sier Nygård-Hansen.

Men ikke alle er like begeistret:

— Virkelig på høy tid

— Det er virkelig på høy tid at Twitter kvitter seg med grensen på 140 tegn, det burde de har gjort allerede for mange år siden, sier Øyvind Solstad som er ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.

Solstad er med andre ord positiv til endringen, men mener at 10.000 tegn alene ikke er nok.

— Twitter har sovet i timen lenge, bare se hvor lang tid det tok før de åpnet for bruk av bilder. De må sørge for at hele økosystemet rundt er på plass. Dette er sånn sett et skritt i riktig retning. Selv har jeg ofte måttet ta skjermdump av tekster for å få med alt jeg vil si, og det var jo et paradoks at Twitter-sjefen måtte gjøre det samme da han twitret om endringen (se tweet lenger ned i saken, red.anm.).

— Og så får vi inderlig håpe og tro at Twitter får på plass et skikkelig redigeringsverktøy for tekst. I dag kan man ikke engang rette stavefeil. De kan det bli mange av med 10.000 tegn.

Og litt om andre sosiale medier:

Publisert: