Fikk 80.000 kroner i erstatning for Windows 10-oppdatering

Hevder maskinen ble ubrukelig.

OPPDATERING: Microsft er hissige på oppdaterings-grøten. Litt for hissige, mener mange.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Har du oppdatert til Windows 10? Svar i pollen nederst i saken!

Microsoft har fått mye ros for Windows 10, men ikke alle har vært like begeistret for Microsofts iver etter å få folk til å oppdatere og ta Windows 10 i bruk.

En av disse er amerikanske Teri Goldstein. Ifølge Goldstein oppdatert hennes Windows 7 maskin seg selv til Windows 10 uten hennes tillatelse, skriver BBC.

Det resulterte i en ustabil og treig maskin som ikke lenger kunne brukes i reisebyrået hun driver, hevdet Goldstein.

— Jeg hadde aldri hørt om Windows 10, og ingen hadde spurt med om jeg ville oppdatere, sier Goldstein til Seattle Times.

Les også

Syv ting du mister når du oppgraderer til Windows 10

Gikk til sak

350 MILLIONER: På et snaut år har 350 millioner lastet ned Windows 10.

Da Microsofts kundeservice ikke klarte å løse problemene, valgte Goldstein å ta Microsoft inn for retten og kreve erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og utgiftene til den nye PC-en hun måtte kjøpe.Enden på visa ble at Microsoft valgte å bla opp 10.000 dollar eller cirka 80.000 kroner i erstatning før saken kom opp, angivelig for å spare kostnader til en rettsak.

Gikk du også på limpinnen?

Les også

Lurte 700.000 med falsk reklame

Microsoft Norge er ikke kjent med problemet

På spørsmål om Microsoft Norge har opplevd problemer, svarer kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge Vibeke Hansen, at hun ikke er kjent med at det er et problem med tvunget autoinnstallering.

— Kundene kan selv velge å oppdatere til Windows 10, som er det mest sikre og produktive Windows operativsystemet. Windows-brukere får flere meldinger der de kan akseptere oppgraderingen, og kan velge å utsette eller kansellere oppgraderingen om de ønsker.

— Dersom en kunde skulle ønske hjelp til oppgraderingen, har vi mange mulige måter å hjelpe kundene på, inkludert gratis support. Hvis noen opplever problemer med å endre tidspunkt for eller kansellere oppgraderingen, vil vi gjerne at de kontakter vår kundeservice, sier Hansen.

Teknologimagasinet tester Chromebook og ser på smarte veier:

Én milliard

Mircrosoft har et mål om at én milliard brukere skal ta i bruk Windows 10 innen 2018. Nå, et snaut år etter at Windows 10 ble lansert er tallet 350 millioner.

Frem til 29. juli er det gratis for Windows 7 og 8 brukere å oppdatere til Windows 10, og den 2. august kommer en større såkalt Windows Anniversary Update. Mer informasjon om denne oppdatering kan du lese på denne Microsoft-bloggposten.

Interessert i teknologi? Se siste utgave av Teknologimagasinet:

Publisert: