Lokker Pokémon Go-brukerne med ekstra «candy»

Niantic øker også sjansen for at du kan møte på skumle Pokémons. En naturlig utvikling, mener spillekspert.

HALLOWEEN: Frem til Halloween blir det enklere å utvikle Pokémons.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det handler om å holde interessen blant brukerne oppe. I andledning Halloween lanserer Pokémon Go-skaperne Niantic sitt første såkalte event, der brukerne i en begrenset tidsperiode får ekstra belønning for innsatsen.

Fra og med 26 oktober til 1. november fristes brukerne blant annet med doble doser «candy» når du fanger, klekker eller overfører Pokémons. «Godterier» om brukes til å utvikle Pokémons og med det få høyere CP (Combat Power).

Ifølge Niantic vil det også bli større sjanse for å møte på skumle Pokémons som Gastly, Gengar og Haunter. De minner også om Buddy Pokémon som under Halloween-eventet lar deg tjene «candy» fire ganger raskere.

Les også

Norsk undervannsdrone vil trigge utforskertrangen

Slik promoterer Niantic sitt Halloween-event:

— Naturlig utvikling

Spillekspert og daglig leder i spillutviklingsfirmaet Krillbite, Jon Cato Lorentzen, er ikke det minste overrasket over at Niantic lanserer et Halloween-event, og peker på at dette er en lang tradisjon innen «levende spill».

— Mange av disse følger kalender og har slike eventer rundt høytider. Det handler om å gjøre spillet mer levende, og jeg vil tro Niantic kommer til å gjøre liknende senere, for eksempel til jul.

Lorentzen avviser at Halloween-eventet til Niantic er et resultat av synkende antall brukere og dalende interesse, slik en del tall og estimater viser.

— Dette er en naturlig utvikling for et spill som har et begrenset antall strenger å spille på, og det er ikke en spillutvikler i verden som ikke er misunnelige på Niantic som til tross for kanskje færre brukere har flere brukere enn 95 prosent av verdens spill.

Les også

Nå kommer Pokémon Go-tilbehøret

Les også

Så mye koster det å ringe femsifrede nummer fra mobilen

Teknologimagasinet: Lei av Pokémon Go?

Publisert: