Så mye mer må Telenor-kunder betale for datapakken de hadde før

Nye Telenor-kunder får ikke lenger kjøpe like store datapakker til samme lave pris.

MINSTE: Det er Telenor-kunder som idag har de minste abonnementene som mister mest data hvis de bytter til Telenors tilsvarende nye Frihets-abonnement som kreves for fri roaming i hele Europa.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I dag lanserte Telenor fri roaming i hele Europa og EØS, det vil si at du skal kunne bruke datapakken din selv om du befinner deg utenfor Norge – uten at det skal koste ekstra.

Men hvem skal egentlig betale for dette? Telenor må som kjent betale operatører i andre land når du bruker et Telenor-abonnement i deres nett.

Etter en nærmere gjennomgang av de nye prisene virkersvaret ganske klart: De som har de billigste abonnementene taper, mens de med de største abonnementene er vinnerne.

  • **Finn ut hvor mye data du bruker hver uke:

Prøv Teks splitter nye mobildatakalkulator**

Fjerner 0,5 — 1 GB fra de billigste abonnementene

Har du abonnementet Telenor Mobil S til 249 kroner, har du i dag en datapakke på 1 GB. Det nye abonnementet til 249 kroner heter Frihet 500 MB, og har som det fremgår av navnet en datapakke på bare 500 MB.

Abonnementene som i dag har pakker på 3, 4 og 6 GB får redusert sine datapakker med 1 GB – hvis du skal ha samme pris.

Superbrukerne – de som trenger store pakker – får imidlertid vesentlig økte datakvoter. For 599 kroner fikk du tidligere bare 12 GB datapakke, mens du med det nye Frihet-abonnementet nå får 20 GB. Og toppabonnementet på 25 GB får økt datapakken til hele 60 GB.

Her er før- og etter-prisene:

tabell.jpg.jpg

Du kan beholde det gamle abonnementet

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor bekrefter at operatøren har redusert datapakkene på de rimeligste abonnementene, men også at de kundene som i dag har ett av de gamle abonnementene vil kunne fortsette å bruke disse.

–Det er til en viss grad riktig. Vi har litt lavere datamengder for de minste abonnementene. Og så inkluderer vi roaming, MMS, ubegrenset Min Sky og delvis høyere hastigheter. Vi vet ut fra markedsundersøkelser at kundene vil sette pris på disse endringene. Nesten alle kunder benytter roaming i løpet av et år, mange gjør det flere ganger, så disse endringene passer de aller fleste, sier Krokan.

Nye kunder vil fra og med i morgen, 27. april, ikke kunne kjøpe noen av de gamle abonnementene, opplyserKrokan.

Så trenger du ikke fri roaming i EU kan det altså lønne seg å tviholde på ditt gamle abonnement, om du har et abonnement til 399 kroner eller mindre.

Telenor øker riktignok hastigheten på 399-kronersabonnementet fra 30 til 100 Mbit/s – men gir deg altså én gigabyte mindre data.

– Vi lanserermange nye abonnementer fra 449 kroner og oppover der alt er bedre. Roaming, mer data, høyere hastigheter, MMS og ubegrenset Min Sky. For lavere priser enn i dag.

Les også

Billigere i Europa også for Telia-kunder

Hello: — Dette er ingen oppgradering

Administrerende direktør Thomas Sandaker i mobilselskapet Hello er ikke spesielt imponert over Telenors nye abonnementspakker.

— Jeg ser det vel ikke helt som en oppgradering, men at man i god Telenor-ånd må bytte abonnement for å få ny-introduserte fordeler.

Sandaker peker på at de tar 400 kroner for 20 GB, mens Telenor tar 599 kroner – altså en pris som er rundt 50 prosent høyere. Riktignok har Hello da kun 10 Mbit/s datahastighet, mens du får 100 Mbit/s hos Telenor.

— Så hvordan man kan kalle dette en oppgradering ut i fra et markedsperspektiv er jeg veldig usikker på. I realiteten reduserer de datavolumet i pakkene og beholder prisen.

Han påpeker at dette med fri roaming i EU og EØS er noe som kommer som et lovpålegg uansett for alle fra neste år.

— Vi har ikke kostpriser som muliggjør dette i dag, men vi kommer før helgen med en kraftig prisreduksjon både i EU og resten av verden.Hva gjelder større datapakker enn de 20 GB vi tilbyr i dag så opplever vi ikke noe etterspørsel etter det. Skulle det være et behov og etterspørres kommer vi selvfølgelig med de beste prisene også på dette, opplyser Hello-sjefen.

Les mer om temaet her:

Les også

Telenor kutter roamingutgifter i hele Europa

Mediehuset Tek er eid av TU Media

Våre lesere er helt sikre:

Store datapakker er viktigere enn høye hastigheter på mobilen

Norge dyrest: Store prisforskjeller på datsurfing i de nordiske landene

Les også:

Publisert: