I kveld kan du laste ned iOS 8

Apples nyeste operativsystem for Iphone, Ipad og Ipod Touch rulles ut i kveld.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

«Ios 8 er den største Ios-lanseringen noensinne. Stort for alle som lager apper — gigantisk for deg og meg».

Slik skryter Apple av den aller ferskeste Ios-oppdateringensom etter planen skal rulles ut for norske brukere i kveld. Apple hevder selv at Ios 8 er den største Ios-lanseringen noensinne og gjør operativsystemet til verdens mest avanserte mobilplattform.

Nå har vi etter hvert lært oss til å ta slike bombastiske utsagn fra Apple med både en stor og en liten klype salt. Men hva Ios 8 angår så kommer den faktisk med en rekke forbedringer.

Ikke minst så tar den forhåpentligvis knekken på den feilen som mange opplever med at telefonen til stadighet søker etter wi-fi -tilknytningspunkt selv om den allerede er tilkoblet et nettverk, skriver adressa.no.

Du kan laste ned Ios 8 fra det øyeblikket du ser en liten rød boble med et 1-tall over ikonet for «Innstillinger».

Støttede enheter

Apple-enheter som støtter Ios 8 er: Iphone 4S, 5, 5C og 5S; Ipad 2, begge Ipad-modellene med Retina, Ipad Air, begge Ipad mini-modellene og 5. generasjon iPod touch.

Hvor stor plass Ios 8 tar vet vi ennå ikke, men Ios 7 krevde over 700 MB lagringsplass i tillegg til minst 3 GB boltreplass for innstalleringsprosessen. Vi tipper at Ios 8 er enda mer plasskrevende så for å være på den sikre siden så bør du ha minst 5 GB ledig før du setter i gang.

Du bør også synkronisere manuelt med Icloud før du starter slik at du er sikker på at absolutt alt er lagret i skyen før du hiver deg over oppdateringen.

Vent med eldre enheter

Et tips til deg som sitter på eldre Ipad og Iphone-enheter(dette gjelder da Ipad 2 eller Iphone 4S) kan være å vente med oppdateringen. Erfaring viser at eldre enheter har en tendens til å bli trege og mindre responsive når nye Ios rulles ut. Disse barnesykdommene brukes som regel å bli rettet opp av mindre oppdateringer i ukene og månedene etter at OS' et har blitt lansert.

Vær også obs på at i etterkant av en nye Ios-oppdatering så står det oppdateringer til de fleste app' ene dine i kø. Du bør derfor være koblet på et hjemmenettverk når du oppdaterer disse. Å gjøre dette over 3G eller 4G -nettet kan både bli tidkrevende og dyrt.

Her er de viktigste nyhetene i Ios 8:

Widgets: Apple kaller ikke slike mini-apper for «Widgets», men vi gjør det. Nå blir slike mini-apper som før har ligget under «varslingssenter» utvidet med mange flere.

Siri: Apples stemmestyring har fått en oppdatering. Ingen støtte for norsk ennå, men du kan si «Hey, Siri!» til telefonene din får å aktivisere den.

Icloud: Kanskje den største og mest etterlengtede oppdateringen. Mange har klødd seg i hodet over hvordan Apples skylagrinssystem egentlig har fungert. Nå blir den mer lik programmer som Google Drive og Dropbox. Fra i kveld av kan du lagre hele bibliotek ( f.eks. bilder) på ett sted og laste ned individuelle filer etter behov. Du kan med andre ord selv bestemme hva som skal synkroniseres.

Familiedeling: Nå kan opptil seks familiemedlemmer dele det de har kjøpt på sine respektive iTunes-kontoer med hverandre. Også kalenderoppføringer og bilder kan deles på tvers av kontoene.

Tastatur: Jippi! sier nå vi da. Endelig er tredjeparts tastatur som «Swype» og «Fleksy» mulig å bruke på Apple-enhetene. I tillegg så har Apple gjort store forandringer på sitt eget tastatur. Nå ligner det mer på det du finner som standard Android.

Helse: Ny app som måler hjerterytme, kolesterol, blodsukker og søvnrytme sammen med Apple Watch. Disse informasjonene kan deles med fastlegen din.

Les også:

«Skjerf-mannen» ble snakkis etter Apple-lanseringen

Her er Iphone 6

Publisert: