Tesla ser for seg en voldsom økning, skal selge 500.000 biler på ett år.

Elbilprodusenten tror på voldsom vekst.

SKRUR OPP TEMPOET: Tesla vil mangedoble produksjonen i løpet av kort tid. Her fra fabrikken i Fremont, California. Foto: Produsenten
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I 2015 passerte Volvo for første gang i sin 89-årige historie 500.000 leverte biler i løpet av ett år. Tesla sier at de vil passere den samme milepælen om to år.

I et brev til sine aksjeeiere legger Tesla Motors frem sine planer for de kommende årene. Og de legger til grunn en svært rask vekst.

Med

Les også

mottagelsen Model 3 har fått

– så langt med over 400.000 forhåndsordrer, noe som ifølge Tesla tilsvarer et fremtidig salg på 140 milliarder kroner – ser de for seg at de kan nå en samlet årsproduksjon på 500.000 enheter i 2018, to år tidligere enn planlagt.

Selskapet kaller produktlanseringen av

Les også

Model 3 «den største noensinne».

– Med Model 3 er vårt mål om å fremskynde overgangen til bærekraftig transport, nærmere enn noen gang, skriver Tesla i brevet.

Mer om den såkalte «folkebilen»:

Les også

Elon Musk vil redde verden med ny «folke-Tesla»

Men

Les også

nå vil «alle» ha hybridbiler

Gigafactory

Telsa regner med å produsere mellom 80.000 og 90.000 biler i 2016. I årets første kvartal rullet det ut totalt 15.510 biler fra fabrikken i Fremont, California. 12.851 var Model S, og 2.659 var Model X.

STRØM: Slik skal Teslas batterifabrikk, som er kalt Gigafactory, se ut når den er ferdig. Produksjonsstart er ventet mot slutten av 2016. Foto: Produsenten

Planen er at det i andre halvår skal bli produsert rundt 50.000 enheter. Skal Tesla klare 500.000 biler i året, betyr det 125.000 biler i kvartalet.Produsenten sier at utviklingen av Model 3 skal være i rute. De første leveringene er ventet mot slutten av 2017, og året etter skal det altså rulles ut en halv million biler, hvorav en svært stor del er ventet å være nettopp Model 3. Det betyr en femdobling i løpet av to år.

For å få til dette, er Tesla nødt til å akselerere opp batteriproduksjonen, det vil si at deres Gigafactory, hvor det skal settes i gang med storskalaproduksjon, må være operativ. De venter at den vil være i gang sent i 2016. Tesla sier at deres høyeste prioritet for øyeblikket er å få fart på produksjonen uten at det går utover kvaliteten.

Mer interessant stoff for deg som er interessert i elbiler:

Les også

Norge er best i Europa på lavest utslipp fra nybilsalget

Les også

Krav om p-plasser til elbiler

Les også

Volvo ønsker standardisert lading

Les også

Elbilforeningen er bekymret over hybridveksten

Les også

Snart får de første elbilene EK-skilter

Og mer om Tesla:

Les også

Teslas SUV har fått norske priser

Les også

Dette skal Teslas «folkebil» koste

Les også

Tesla fosser frem

Og noe helt annet:

Publisert: