10.000 brannfarlige radioer fortsatt i bruk

Radioen Pinell Go har forårsaket over 30 branntilløp i norske hjem. For et år siden ble de tilbakekalt, men fortsatt mangler leverandøren 10.000 av de solgte radioene.

HAR DU EN SLIK? I 2015 oppdaget Pinell en produksjonsfeil i batteriet på Pinell GO/GO+ solgt fra mai 2013 til september 2015 som kan forårsake overoppheting. Fortsatt er det 10.000 som ikke har byttet batteri.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er batteriet som på grunn av en produksjonsfeil kan ta fyr. Dette oppdaget vi i fjor. Siden har vi jobbet for å varsle alle de 50.000 kundene som har kjøpt radioen, sier daglig leder Ole Morten Skymoen i TT Micro til NRK.

Skymoen forklarer at de har kontaktet kundene som registrerte seg med navn og adresse i butikken da de kjøpte radioen, men at det er vanskelig å få tak i alle de andre. 10.000 radioer er fortsatt ikke levert inn.

- Det er jo helt bak mål!

Les også

DAB-radioen Harriet trodde skulle vare livet ut, er allerede ubrukelig

Ingen større branner

NYE BATTERIER: Radioer med et "2016"-klistremerke på undersiden og på esken trenger ikke sendes inn. FOTO: Pinell

Av 50.000 solgte radioer har det oppstått 30 branntilløp, men ingen større branner, ifølge selskapet.Kunder som har slike radioer blir oppfordret til trekke ut stikkontakten og slutte å bruke radioen, og kontakte selskapet og få nytt batteri og oppgradert programvare.

Har du tips? Send oss en epost

Myte eller fakta:

Publisert: